Contemporary Workspaces and Amenities in the Heart of Hollywood
{"autoplay":"true","autoplay_speed":"3000","speed":"300","arrows":"true","dots":"false","loop":"true","nav_slide_column":5,"rtl":"false"}

DETAILS

LocationLos Angeles, California, United States
ClientViacom
Size8,000 sf

Located on Hollywood’s famed Sunset Boulevard, the new Columbia Square development’s main tenant is Viacom. The company moved its offices for major channels such as Comedy Central and MTV from Santa Monica to the new Hollywood location in 2018. SWA was brought on to work with Rottet Studio in developing design concepts for all outdoor areas associated with the new headquarters. This includes a flexible 4,500-square-foot terrace at Level 3 in the building, to be used for film events and as a breakout space for employees/visitors. The office can also utilize amphitheater-style seating to view a presentation from the craft services area on the interior of the building, as this area is open to the terrace via a sliding glass entryway.  A gathering space called “The Workshop” accommodates team meetings, while a lounge area provides intimate seating areas for eating lunch while taking advantage of the view to the hills and iconic Hollywood sign. Shade and greenery are abundant within “The Retreat,” which receives the most direct sunlight. The terrace’s major design is a multi-faceted custom planter system with built-in seating.

Related Projects

Hewlett Packard Roseville

This restudy of the master plan for the 200-hectare Hewlett Packard site at Roseville, undertaken with architects Holland, East & Duvivier, led to a new master plan for the 23,000-square-meter service, repair, and distribution facility on the site as well as full landscape architectural services for the upgrading of the surrounding landscape. The plan deta...

Walmart Home Office Landscape Master Plan

What if the vast and varied landscapes of Northwest Arkansas surrounded and thrived all around the future Walmart Home Office Campus, reversing the typical expectations of a corporate headquarters campus? Walmart as a corporation has always celebrated its hometown heritage, and so their mandate for the 350-acre campus follows that same instinct: to preserve na...

Lite-On Headquarters

This major Taiwanese electronics company chose the “Electronics Center” of Taipei overlooking the Gee Long River for their new headquarters. The overall concept is of a 25-story slender tower rising above a sloped landscape podium that covers much of the site. Below-grade parking slopes toward the river on one side, with the urban center on the oth...

Ichigaya Forest

“Ichigaya Forest” is the privately owned, publicly accessible, major open space on Dai Nippon Printing Company’s 5.4-hectare new world headquarters in the Shinjuku Ward. Vertical development and production modernization that extends underground was made possible the creation of this 3.2-hectare open space. Over half the site is now planted wi...

Lite-On Headquarters

This major Taiwanese electronics company chose the “Electronics Center” of Taipei overlooking the Gee Long River for their new headquarters. The overall concept is of a 25-story slender tower rising above a sloped landscape podium that covers much of the site. Below-grade parking slopes toward the river on one side, with the urban center on the oth...

Grand Central Creative Campus

SWA provided landscape design services for the redevelopment of existing corporate offices at the Grand Central Creative Campus, a center for innovation and creativity on 10.5 acres of mixed office, amenity, parking, and outdoor space. The design is organized around a strong central pedestrian spine that frames the Verdugo mountains to the east; connects peopl...

Giant Interactive Headquarters

SWA collaborated with Morphosis Architects on a new ecological park and living laboratory for Giant Interactive Headquarters, a 45-acre corporate campus in Shanghai, China. The design concept blurs the distinction between the ground plane and the structure, weaving water and wetland habitats together with the folded green roof of the main building design. The ...

PayPal Global Headquarters

The workplace of the new millennium is a far cry from the indoor-only, parking-centric “concrete jungle” of the past. After its 2014 separation from eBay, PayPal engaged SWA in a three-part, campus-wide improvement project that exemplifies corporate campus trends by shifting the focus to outdoor amenities, flexibility, and life/work balance for its more than 4...