Rapid Development Ethos Within Historic Natural Setting 
{"autoplay":"true","autoplay_speed":"8000","speed":"1000","arrows":"true","dots":"false","loop":"true","nav_slide_column":5,"rtl":"false"}
{"autoplay":"true","autoplay_speed":"8000","speed":"1000","arrows":"true","dots":"false","loop":"true","nav_slide_column":5,"rtl":"false"}

DETAILS

LocationGuangzhou, Guangdong, China
ClientSOM
Size57 hectares

Poly International Plaza is an innovative office, retail, and exhibition center development located in the Guangzhou trade district. Sited along the Pearl River and adjacent to historic Pazhou Temple Park, the project presents a precedent toward integrating development with its site and context, embracing the place of garden and sustainability in the society’s rapid move toward modernization. The site plan forms a series of gardens and plazas. A major North-South promenade along the west boundary provides connections to an offsite hotel development and convention hall and a diagonal spatial arrangement enhances visual connections to the Pagoda Park south of the site and the Pearl River north of the site. The complete design seeks to integrate the southern Chinese landscape traditions with a modern sensitivity toward local context, climate, flora and SOM’s modern architecture. Tall, continuous tree canopies in combination with water features help to moderate the climate in providing shade and capturing cooling breezes for exterior spaces.

Related Projects

Exxon Corporate Headquarters

Exxon’s Corporate Headquarters is situated on 200 acres of rolling mesquite woodland in Texas’ Las Colinas Development. The design captures the essence of a subtle Texas landscape by careful selection of native plants and preservation of existing woodland and wetland areas. The building itself is surrounded by a more “domestic” landscape within a forest ...

Roche Diagnostics

As the first manufacturing facility in Asia, Roche Diagnostics hopes to set a model for future projects in the region. Located in Suzhou, a city with a strong tradition of gardening, this flagship factory will not only meet Roche’s global standard, but will be infused with the spirit of the city’s gardens, distinguishing it from a stereotypical factory. A clea...

East Evelyn Avenue

301-381 East Evelyn Avenue is home to a uniquely preserved architectural example of 1980s office park design. The aim of this project is to retrofit this suburban office campus into a diverse, connected, and urban environment. SWA approached the site from the same perspective as that taken for successful urban neighborhoods. A hierarchy of outdoor realms organ...

Ichigaya Forest

“Ichigaya Forest” is the privately owned, publicly accessible, major open space on Dai Nippon Printing Company’s 5.4-hectare new world headquarters in the Shinjuku Ward. Vertical development and production modernization that extends underground was made possible the creation of this 3.2-hectare open space. Over half the site is now planted wi...

CSCEC Steel Headquarters Office and Museum

CSCEC Steel is a division of the world’s largest construction company, China State Construction Engineering Corporation Limited. CSCEC Steel is recognized as a leading global steel structure manufacturer; their projects include the CCTV Headquarters in Beijing, the Shanghai IFC, the new Abu Dhabi International Airport, and the 26th Universiade Main Stadium. To...

Shanghai Tower

China’s tallest building, Shanghai Tower, is located in the Lujiazui Financial Center Zone near the Shanghai World Financial Center and Jin-Mao tower. SWA’s landscape design establishes a “Tower Park” to complement the building’s iconic form and function, connect the mixed-use project with its urban neighborhood, and provide a variety of beautiful settin...

DNP Office Towers

SWA provided landscape architectural services for a new office tower including the arrival plaza, west and north gardens and upper on-structure view terraces at the 8th and 9th floors. The goal of the design was to broaden and strengthen a designated green spine through an urban redevelopment zone and to create a landscape-dominated environment in a dense urba...

San Antonio Station

San Antonio Station is a landscape and architectural retrofit project that transforms an introverted site into an open, connected, and flexible campus landscape. Originally Mayfield Mall, California’s first enclosed shopping mall, the reinvigorated site is named after its proximity to a Caltrain station. The property boasts 500,000 sf of ready-built offi...