A soothing harbor for workers doubles as a neighborhood leisure lounge.
{"autoplay":"true","autoplay_speed":"3000","speed":"300","arrows":"true","dots":"false","loop":"true","nav_slide_column":5,"rtl":"false"}

DETAILS

LocationLonggang, Shenzhen, China
ClientShenzhen Longgang Tian’An New Cyber Park Co., Ltd
Size16 acres (site); 11 acres (landscape)

Established in 1990, Tian’An Cyber Park is the biggest industrial real estate investment company in China, providing flexible and affordable office space that allows hundreds of entrepreneurs to grow and thrive. The strategically placed park in Longgang is a multi-functional development with retail and office space, an I-MAX cinema, and headquarters for multiple corporations. SOM brought a unique architectural approach to the Longgang parcel, which is a modern 21st-century village with narrow streets defined by triangulated building mass.

The landscape is a vibrant response to urban blight, establishing a new urban destination with its amphitheater, unique kaleidoscope plaza, and pub row, while at the same time serving as a soothing harbor for the people who work there. A green core library serves the needs of high-tech industry while providing a tranquil retreat. Elaborate paving pattern reflects the buildings’ crisp geometry while blurring distinctions between the indoor and outdoor experience. The Incubator plaza hints at Tian’An’s lifelong partnership with startup entrepreneurs, serving to catalyze urban land value while stimulating the economy.

Related Projects

Zifeng Tower Nanjing

Nanjing Greenland International Commercial Center is an urban high-rise project containing two major sites, A1 and A2. The 450-meter main tower, Zifeng Tower, with its concentric rings of mixed trees and linear water features, is the focus of the A1 site. The landscape design encompasses existing parks as well as the adjacent historic features in o...

La Via

Embracing the legacy of Scottsdale and re-imagining its development possibilities, La Via is positioned as a village of the future that looks beyond simple mixed-use functionality. By aggregating innovation-centric businesses, artists-in-residence, and a rich network of open spaces, La Via will engender unique associations and collaborations that will propel N...

La Plaza Cultura Village

Located within El Pueblo, the birthplace of Los Angeles, La Plaza Cultura Village is a mixed-use, transit-oriented development totaling 425,000 square feet of retail, apartments (20 percent of which are low income units), cultural facilities, and public open space. Two large, surface parking lots have been transformed into a vibrant community that builds upon ...

Poly Pazhou Mixed-Use

The iconic architecture and riverside context that characterize Poly Pazhou were inspirations in this SWA/SOM collaboration, which also took adjoining development in the burgeoning region into account. Broad, sweeping landscape, featuring diverse local plant species, embraces both the soaring buildings and the Pearl River corridor, extending its spatial charac...

Poly International Plaza

Poly International Plaza is an innovative office, retail, and exhibition center development located in the Guangzhou trade district. Sited along the Pearl River and adjacent to historic Pazhou Temple Park, the project presents a precedent toward integrating development with its site and context, embracing the place of garden and sustainability in the society’s...

Giant Interactive Headquarters

SWA collaborated with Morphosis Architects on a new ecological park and living laboratory for Giant Interactive Headquarters, a 45-acre corporate campus in Shanghai, China. The design concept blurs the distinction between the ground plane and the structure, weaving water and wetland habitats together with the folded green roof of the main building design. The ...

DNP Office Towers

SWA provided landscape architectural services for a new office tower including the arrival plaza, west and north gardens and upper on-structure view terraces at the 8th and 9th floors. The goal of the design was to broaden and strengthen a designated green spine through an urban redevelopment zone and to create a landscape-dominated environment in a dense urba...

Deloitte University

Deloitte University is a new 107-acre corporate training facility and retreat center for Deloitte LLP. Formerly, Deloitte had conducted new employee training, team building and continuing education workshops at various hotel sites across the United States. The project encompasses indoor/outdoor classroom facilities, recreation and many other retreat type ameni...