North Texas Corporate Campus

North Texas Corporate Campus

Opportunities for Play Extend the Work Experience “Beyond the Walls”
{"autoplay":"true","autoplay_speed":"3000","speed":"300","arrows":"true","dots":"false","loop":"true","nav_slide_column":5,"rtl":"false"}

DETAILS

LocationDallas, Texas USA
ClientConfidential
Size192 acres

Facing arduous competition in the effort to attract and retain top employee talent, companies are seeking ways to distinguish themselves through the design of their workplaces.  Reimaging and reinvigorating an outdated campus into a stimulating and rewarding work environment with quality amenities was the goal. To undertake the challenge of this campus transformation, an overarching vision and master plan initiative of the improvements for the overall site was created.  The structure of the master plan was rooted in five “objectives for change”:  amenities, connectivity, identity, landscape sustainability, and lighting. The first phase of the master plan implementation included the complete renovation of three courtyard areas. The renovation featured several dynamic elements with a focus on amenities and sustainability.  Bocce courts, oversized chess boards, and ping pong terraces offer active opportunities. A large event lawn, seating areas and open gathering spaces rest underneath preserved existing trees for passive usage and flexibility. The new spaces are enveloped in a native planting palette, featuring sensory perennial gardens and prairie grasses, reducing water usage and creating a stronger sense of place. The early success of the courtyards will act as the catalysts for the transformation of the remaining campus into a place where the experience extends beyond the walls, establishing a relationship between the workplace interior and exterior.

 

Related Projects

Poly International Plaza

Poly International Plaza is an innovative office, retail, and exhibition center development located in the Guangzhou trade district. Sited along the Pearl River and adjacent to historic Pazhou Temple Park, the project presents a precedent toward integrating development with its site and context, embracing the place of garden and sustainability in the society’s...

Hewlett Packard Roseville

This restudy of the master plan for the 200-hectare Hewlett Packard site at Roseville, undertaken with architects Holland, East & Duvivier, led to a new master plan for the 23,000-square-meter service, repair, and distribution facility on the site as well as full landscape architectural services for the upgrading of the surrounding landscape. The plan deta...

Samsung Headquarters

The new headquarters for Samsung in San Jose is a bold vision for a campus and a workplace that put interaction and synergy at the center – building a culture and brand that is powered by the best ideas and talent. The building is carefully crafted to encourage communication and interaction, leading to a synergistic working environment that will help fur...

Google Headquarters

As a winner of the ASLA’s Centennial Medallion, this project is recognized as one of the most significant landscapes of the last century. The former SGI campus, acquired by Google in 2004, and the adjacent Charleston Park, comprise a 26-acre brownfield site.The design creates a strong identity for the campus and provides a much-needed civic space, blurring dis...

Lite-On Headquarters

This major Taiwanese electronics company chose the “Electronics Center” of Taipei overlooking the Gee Long River for their new headquarters. The overall concept is of a 25-story slender tower rising above a sloped landscape podium that covers much of the site. Below-grade parking slopes toward the river on one side, with the urban center on the oth...

Google Headquarters

As a winner of the ASLA’s Centennial Medallion, this project is recognized as one of the most significant landscapes of the last century. The former SGI campus, acquired by Google in 2004, and the adjacent Charleston Park, comprise a 26-acre brownfield site.The design creates a strong identity for the campus and provides a much-needed civic space, blurring dis...

Ichigaya Forest

“Ichigaya Forest” is the privately owned, publicly accessible, major open space on Dai Nippon Printing Company’s 5.4-hectare new world headquarters in the Shinjuku Ward. Vertical development and production modernization that extends underground was made possible the creation of this 3.2-hectare open space. Over half the site is now planted wi...

Giant Interactive Headquarters

SWA collaborated with Morphosis Architects on a new ecological park and living laboratory for Giant Interactive Headquarters, a 45-acre corporate campus in Shanghai, China. The design concept blurs the distinction between the ground plane and the structure, weaving water and wetland habitats together with the folded green roof of the main building design. The ...

2020-04-28T22:05:59+00:00