Paving and native canopy distinguishes tech campus… and connects it to the city’s green corridor
{"autoplay":"true","autoplay_speed":"8000","speed":"1000","arrows":"true","dots":"false","loop":"true","nav_slide_column":5,"rtl":"false"}
{"autoplay":"true","autoplay_speed":"8000","speed":"1000","arrows":"true","dots":"false","loop":"true","nav_slide_column":5,"rtl":"false"}

DETAILS

LocationNanjing, China
ClientNanjing Xinghe Boyuan Real Estate Development Co., Ltd
Size33,000 m2

This industrial park, located in Nanjing’s prominent Hongshan District, is an iterative upgrade of Shenzhen Galaxy World that will activate industry and finance city innovation. SWA proposed a “rivers and stars” design concept for the north and south commercial districts respectively, creating an attractive, flowing, high-quality commercial landscape for this active urban core that brings nature into the tech park, and connects it to the city’s green corridor.

The outdoor spaces within the No. 2018G16 plot were organized into five different areas: an innovative gateway plaza, a distinctive courtyard, a core social area, a green lane, and a calming cove/bay. While each area has its own signature focus, all are united by a consistent design language under native canopy. The design, which was based on the concept of a “river” flowing through the development, activates each space, capitalizing on the campus’ connections to the local municipal road and urban green corridor. Unique sculptures and nodes along the user’s journey provide iconic focal points, while all the zones are unified by a consistent design language that guides them throughout the campus.

Related Projects

Hewlett Packard Roseville

This restudy of the master plan for the 200-hectare Hewlett Packard site at Roseville, undertaken with architects Holland, East & Duvivier, led to a new master plan for the 23,000-square-meter service, repair, and distribution facility on the site as well as full landscape architectural services for the upgrading of the surrounding landscape. The plan deta...

Giant Interactive Headquarters

SWA collaborated with Morphosis Architects on a new ecological park and living laboratory for Giant Interactive Headquarters, a 45-acre corporate campus in Shanghai, China. The design concept blurs the distinction between the ground plane and the structure, weaving water and wetland habitats together with the folded green roof of the main building design. The ...

Grand Central Creative Campus

SWA provided landscape design services for the redevelopment of existing corporate offices at the Grand Central Creative Campus, a center for innovation and creativity on 10.5 acres of mixed office, amenity, parking, and outdoor space. The design is organized around a strong central pedestrian spine that frames the Verdugo mountains to the east; connects peopl...

Walmart Home Office Landscape Master Plan

What if the vast and varied landscapes of Northwest Arkansas surrounded and thrived all around the future Walmart Home Office Campus, reversing the typical expectations of a corporate headquarters campus? Walmart as a corporation has always celebrated its hometown heritage, and so their mandate for the 350-acre campus follows that same instinct: to preserve na...

Lite-On Headquarters

This major Taiwanese electronics company chose the “Electronics Center” of Taipei overlooking the Gee Long River for their new headquarters. The overall concept is of a 25-story slender tower rising above a sloped landscape podium that covers much of the site. Below-grade parking slopes toward the river on one side, with the urban center on the oth...

Symantec Chengdu

SWA provided landscape design for Symantec’s research and development complex. The site was previously inactive and banal until SWA’s design reinvigorated the area, linking the building program and connecting the site to the larger city. The landscape design produces a “brocade,” weaving together the building and site program, and offering an oasis amid the de...

DNP Office Towers

SWA provided landscape architectural services for a new office tower including the arrival plaza, west and north gardens and upper on-structure view terraces at the 8th and 9th floors. The goal of the design was to broaden and strengthen a designated green spine through an urban redevelopment zone and to create a landscape-dominated environment in a dense urba...

Google Headquarters

As a winner of the ASLA’s Centennial Medallion, this project is recognized as one of the most significant landscapes of the last century. The former SGI campus, acquired by Google in 2004, and the adjacent Charleston Park, comprise a 26-acre brownfield site.The design creates a strong identity for the campus and provides a much-needed civic space, blurring dis...