Walmart Home Office Landscape Master Plan

Walmart Home Office Landscape Master Plan

“Big Nature” Inspires Walmart’s New Home Office Campus
{"autoplay":"true","autoplay_speed":"3000","speed":"300","arrows":"true","dots":"false","loop":"true","nav_slide_column":5,"rtl":"false"}

DETAILS

LocationBentonville, Arkasas
ClientWalmart
Size350 acres

What if the vast and varied landscapes of Northwest Arkansas surrounded and thrived all around the future Walmart Home Office Campus, reversing the typical expectations of a corporate headquarters campus? Walmart as a corporation has always celebrated its hometown heritage, and so their mandate for the 350-acre campus follows that same instinct: to preserve native ecologies and highlight the natural beauty of Arkansas. The “Big Nature” landscape master plan envisions a seamless campus between Walmart associates and the local Bentonville community, set against the majesty of natural features native to Arkansas, to reinforce holistic well-being. Each corner of the campus invites in the complex mosaic of habitats found throughout the region and honors the distinctive cultures that have been an integral part of the company’s history.

From woodland to wetland features, “quads” of varying size, shape, and program blur the line between what is constructed for the corporation and what is created for the community. Extensive tree canopies, tranquil courtyards, and placid lakes with native plantings, locally sourced materials, and comprehensive stormwater management underscore Walmart’s commitment to sustainability. Outdoor spaces support workplace flexibility, while a cohesive network of streets, walkways, and bikeways connect the campus both internally and with the surrounding community of Bentonville. The resulting work environment promises to become an inclusive and seamless part of its surroundings, attracting future Walmart associates and visitors with its connections to the region’s unique local ecologies and the company’s standing in the world marketplace.

Related Projects

Google Headquarters

As a winner of the ASLA’s Centennial Medallion, this project is recognized as one of the most significant landscapes of the last century. The former SGI campus, acquired by Google in 2004, and the adjacent Charleston Park, comprise a 26-acre brownfield site.The design creates a strong identity for the campus and provides a much-needed civic space, blurring dis...

Poly International Plaza

Poly International Plaza is an innovative office, retail, and exhibition center development located in the Guangzhou trade district. Sited along the Pearl River and adjacent to historic Pazhou Temple Park, the project presents a precedent toward integrating development with its site and context, embracing the place of garden and sustainability in the society’s...

Symantec Chengdu

SWA provided landscape design for Symantec’s research and development complex. The site was previously inactive and banal until SWA’s design reinvigorated the area, linking the building program and connecting the site to the larger city. The landscape design produces a “brocade,” weaving together the building and site program, and offering an oasis amid the de...

Grand Central Creative Campus

SWA provided landscape design services for the redevelopment of existing corporate offices at the Grand Central Creative Campus, a center for innovation and creativity on 10.5 acres of mixed office, amenity, parking, and outdoor space. The design is organized around a strong central pedestrian spine that frames the Verdugo mountains to the east; connects peopl...

2019-09-04T19:11:34+00:00