Natural Elements in Dense Urban Context 
{"autoplay":"true","autoplay_speed":"3000","speed":"300","arrows":"true","dots":"false","loop":"true","nav_slide_column":5,"rtl":"false"}

DETAILS

LocationTokyo, Japan
ClientDai Nippon Printing Co. Ltd
Size2.1 acres

SWA provided landscape architectural services for a new office tower including the arrival plaza, west and north gardens and upper on-structure view terraces at the 8th and 9th floors. The goal of the design was to broaden and strengthen a designated green spine through an urban redevelopment zone and to create a landscape-dominated environment in a dense urban context. Landscape with integrated hardscape elements in combination with active and passive water elements is designed to provide beauty and refreshment for employees and visitors alike.

Related Projects

Viacom Columbia Square

Located on Hollywood’s famed Sunset Boulevard, the new Columbia Square development’s main tenant is Viacom. The company moved its offices for major channels such as Comedy Central and MTV from Santa Monica to the new Hollywood location in 2018. SWA was brought on to work with Rottet Studio in developing design concepts for all outdoor areas associated with the...

Google Headquarters

As a winner of the ASLA’s Centennial Medallion, this project is recognized as one of the most significant landscapes of the last century. The former SGI campus, acquired by Google in 2004, and the adjacent Charleston Park, comprise a 26-acre brownfield site.The design creates a strong identity for the campus and provides a much-needed civic space, blurring dis...

Ichigaya Forest

“Ichigaya Forest” is the privately owned, publicly accessible, major open space on Dai Nippon Printing Company’s 5.4-hectare new world headquarters in the Shinjuku Ward. Vertical development and production modernization that extends underground was made possible the creation of this 3.2-hectare open space. Over half the site is now planted wi...

San Antonio Station

San Antonio Station is a landscape and architectural retrofit project that transforms an introverted site into an open, connected, and flexible campus landscape. Originally Mayfield Mall, California’s first enclosed shopping mall, the reinvigorated site is named after its proximity to a Caltrain station. The property boasts 500,000 sf of ready-built offi...

Giant Interactive Headquarters

SWA collaborated with Morphosis Architects on a new ecological park and living laboratory for Giant Interactive Headquarters, a 45-acre corporate campus in Shanghai, China. The design concept blurs the distinction between the ground plane and the structure, weaving water and wetland habitats together with the folded green roof of the main building design. The ...

Shanghai Tower

China’s tallest building, Shanghai Tower, is located in the Lujiazui Financial Center Zone near the Shanghai World Financial Center and Jin-Mao tower. SWA’s landscape design establishes a “Tower Park” to complement the building’s iconic form and function, connect the mixed-use project with its urban neighborhood, and provide a variety of beautiful settin...

Samsung Headquarters

The new headquarters for Samsung in San Jose is a bold vision for a campus and a workplace that put interaction and synergy at the center – building a culture and brand that is powered by the best ideas and talent. The building is carefully crafted to encourage communication and interaction, leading to a synergistic working environment that will help fur...

PayPal Global Headquarters

The workplace of the new millennium is a far cry from the indoor-only, parking-centric “concrete jungle” of the past. After its 2014 separation from eBay, PayPal engaged SWA in a three-part, campus-wide improvement project that exemplifies corporate campus trends by shifting the focus to outdoor amenities, flexibility, and life/work balance for its more than 4...