Comfortable outdoor spaces meet employee needs in all-weather conditions
{"autoplay":"true","autoplay_speed":"8000","speed":"1000","arrows":"true","dots":"false","loop":"true","nav_slide_column":5,"rtl":"false"}
{"autoplay":"true","autoplay_speed":"8000","speed":"1000","arrows":"true","dots":"false","loop":"true","nav_slide_column":5,"rtl":"false"}

DETAILS

LocationHouston, Texas, United States
ClientConfidential
Size8.8 acres (site); 3.9 acres (landscape)

This corporate campus aims to provide a creative, multi-functional space with an authentic Houston character. The development is located in Springwoods Village, one of North Houston’s most progressive mixed-use communities. The design’s spaces include an arrival garden, a social park, an event terrace, and multi-function athletic court, which combine to establish a flexible series of zones that meet the social and recreational needs of employees while offering the company multiple options for corporate event programming.

Visitors to the campus are welcomed by a large reflecting pool and a sculpture that references the region. The Icehouse, a casual bar-style “hangout” with oversized bar furniture, picnic tables, and yard games, further reinforces local culture. The event terrace, used primarily for corporate functions, is a flexible space with native meadowland planting and canopy trees to accommodate all weather conditions, with stormwater management built into the design.

Related Projects

Ichigaya Forest

“Ichigaya Forest” is the privately owned, publicly accessible, major open space on Dai Nippon Printing Company’s 5.4-hectare new world headquarters in the Shinjuku Ward. Vertical development and production modernization that extends underground was made possible the creation of this 3.2-hectare open space. Over half the site is now planted wi...

Giant Interactive Headquarters

SWA collaborated with Morphosis Architects on a new ecological park and living laboratory for Giant Interactive Headquarters, a 45-acre corporate campus in Shanghai, China. The design concept blurs the distinction between the ground plane and the structure, weaving water and wetland habitats together with the folded green roof of the main building design. The ...

North Texas Corporate Campus

Facing arduous competition in the effort to attract and retain top employee talent, companies are seeking ways to distinguish themselves through the design of their workplaces.  Reimaging and reinvigorating an outdated campus into a stimulating and rewarding work environment with quality amenities was the goal. To undertake the challenge of this campus transfo...

Walmart Home Office Landscape Master Plan

What if the vast and varied landscapes of Northwest Arkansas surrounded and thrived all around the future Walmart Home Office Campus, reversing the typical expectations of a corporate headquarters campus? Walmart as a corporation has always celebrated its hometown heritage, and so their mandate for the 350-acre campus follows that same instinct: to preserve na...

Samsung Headquarters

The new headquarters for Samsung in San Jose is a bold vision for a campus and a workplace that put interaction and synergy at the center – building a culture and brand that is powered by the best ideas and talent. The building is carefully crafted to encourage communication and interaction, leading to a synergistic working environment that will help fur...

DNP Office Towers

SWA provided landscape architectural services for a new office tower including the arrival plaza, west and north gardens and upper on-structure view terraces at the 8th and 9th floors. The goal of the design was to broaden and strengthen a designated green spine through an urban redevelopment zone and to create a landscape-dominated environment in a dense urba...

Google Headquarters

As a winner of the ASLA’s Centennial Medallion, this project is recognized as one of the most significant landscapes of the last century. The former SGI campus, acquired by Google in 2004, and the adjacent Charleston Park, comprise a 26-acre brownfield site.The design creates a strong identity for the campus and provides a much-needed civic space, blurring dis...

Ichigaya Forest

“Ichigaya Forest” is the privately owned, publicly accessible, major open space on Dai Nippon Printing Company’s 5.4-hectare new world headquarters in the Shinjuku Ward. Vertical development and production modernization that extends underground was made possible the creation of this 3.2-hectare open space. Over half the site is now planted wi...