Inspiring creative minds to imagine new things
{"autoplay":"true","autoplay_speed":"8000","speed":"1000","arrows":"true","dots":"false","loop":"true","nav_slide_column":5,"rtl":"false"}
{"autoplay":"true","autoplay_speed":"8000","speed":"1000","arrows":"true","dots":"false","loop":"true","nav_slide_column":5,"rtl":"false"}

DETAILS

LocationGuangdong, China
ClientTencent
Size90 ha

Tencent Dachanwan, in the Qianhai Bay area, will be a model of science and technology that leads the future. Our vision is to provide common ground for nurturing creativity, innovation, and performance by connecting people in non-work environments. Our approach combines indoor and outdoor experience into a stimulating and complementary whole.

Tencent is a campus on the water — a peninsula set apart from the city whose dramatic skyline defines its sense of place. The water of Qianhai Bay is the connective tissue that binds various waterfront districts together: the city’s spiritual center. The campus’ gardens, pathways, plazas, and promenades lead people from their work space to the edge of the bay. The simple, natural character of the waterfront park contrasts with the dynamic architectural spaces that form the framework for the campus, establishing a place to interact with nature and admire the city skyline from afar.

Related Projects

Lake Park Business Center

The site design is charged with a strong geometric pattern formed through large swaths of native planting, decking, and sunken courts. A rectangular grid is enhanced by intersecting materials, textures, light, and shade. Subtle grade changes create opportunities for seat walls and sunken gardens.  The intimate spaces that result provide for gathering, conversa...

Exxon Corporate Headquarters

Exxon’s Corporate Headquarters is situated on 200 acres of rolling mesquite woodland in Texas’ Las Colinas Development. The design captures the essence of a subtle Texas landscape by careful selection of native plants and preservation of existing woodland and wetland areas. The building itself is surrounded by a more “domestic” landscape within a forest ...

Akasaka K Tower

This urban redevelopment project is on the site of the former headquarters of Kajima Construction Corporation. Mid-rise twin towers were replaced with 150-meter-tall high-rise with office space and high-end apartments on the upper floors. SWA designed an entry plaza for the building, while providing much-needed green space in this dense neighborhood in the mid...

Poly Dawangjing Office Complex

SWA’s landscape design for the Poly Dawangjing Office Building Complex draws on fluidity, suggesting pebbles (the development’s three towers) set within the intersection of two waterway corridors. The landscape forms of the drop-off courts, central arrival plaza, and planting areas are also characteristic of this fluvial influence. Broad ribbons of riparian ve...

San Antonio Station

San Antonio Station is a landscape and architectural retrofit project that transforms an introverted site into an open, connected, and flexible campus landscape. Originally Mayfield Mall, California’s first enclosed shopping mall, the reinvigorated site is named after its proximity to a Caltrain station. The property boasts 500,000 sf of ready-built offi...

Lite-On Headquarters

This major Taiwanese electronics company chose the “Electronics Center” of Taipei overlooking the Gee Long River for their new headquarters. The overall concept is of a 25-story slender tower rising above a sloped landscape podium that covers much of the site. Below-grade parking slopes toward the river on one side, with the urban center on the oth...

Giant Interactive Headquarters

SWA collaborated with Morphosis Architects on a new ecological park and living laboratory for Giant Interactive Headquarters, a 45-acre corporate campus in Shanghai, China. The design concept blurs the distinction between the ground plane and the structure, weaving water and wetland habitats together with the folded green roof of the main building design. The ...

Lake Park Business Center

The site design is charged with a strong geometric pattern formed through large swaths of native planting, decking, and sunken courts. A rectangular grid is enhanced by intersecting materials, textures, light, and shade. Subtle grade changes create opportunities for seat walls and sunken gardens.  The intimate spaces that result provide for gathering, conversa...