Former Mall Welcomes High-Tech Tenants 
{"autoplay":"true","autoplay_speed":"8000","speed":"1000","arrows":"true","dots":"false","loop":"true","nav_slide_column":5,"rtl":"false"}
{"autoplay":"true","autoplay_speed":"8000","speed":"1000","arrows":"true","dots":"false","loop":"true","nav_slide_column":5,"rtl":"false"}

DETAILS

LocationMountain View, California, United States
ClientKorth Sunseri Hagey Architects
Size27 acres

San Antonio Station is a landscape and architectural retrofit project that transforms an introverted site into an open, connected, and flexible campus landscape. Originally Mayfield Mall, California’s first enclosed shopping mall, the reinvigorated site is named after its proximity to a Caltrain station. The property boasts 500,000 sf of ready-built office space in the heart of Silicon Valley, and is just 45 minutes from San Francisco by train but lacked the improvements needed for the tech office space environment. The master plan for the project emphasizes landscape amenities and thoughtful circulation, and melds an efficient plan with the site’s existing character. The landscape design takes inspiration from the 1960s graphics and geometries popularized during its earlier iteration as well as from existing structures and materials.

The final design is an eclectic campus landscape that borrows from the character of the old to create a great new place to work, winning the 2015 Structures Award for Best Reuse/Rehab from the Silicon Valley Business Journal.

Related Projects

Ichigaya Forest

“Ichigaya Forest” is the privately owned, publicly accessible, major open space on Dai Nippon Printing Company’s 5.4-hectare new world headquarters in the Shinjuku Ward. Vertical development and production modernization that extends underground was made possible the creation of this 3.2-hectare open space. Over half the site is now planted wi...

Alipay Headquarters

The new the Hangzhou Alipay Headquarters is located between the Xi Xi wetlands and downtown Hangzhou, a city renowned for its rich culture and beautiful landscapes. Hills and small mountains surround the headquarters building in three directions, and in the fourth lies downtown Hangzhou. Three landscape “movements” derived from openings in the building direct ...

Roche Diagnostics

As the first manufacturing facility in Asia, Roche Diagnostics hopes to set a model for future projects in the region. Located in Suzhou, a city with a strong tradition of gardening, this flagship factory will not only meet Roche’s global standard, but will be infused with the spirit of the city’s gardens, distinguishing it from a stereotypical factory. A clea...

Lite-On Headquarters

This major Taiwanese electronics company chose the “Electronics Center” of Taipei overlooking the Gee Long River for their new headquarters. The overall concept is of a 25-story slender tower rising above a sloped landscape podium that covers much of the site. Below-grade parking slopes toward the river on one side, with the urban center on the oth...

Giant Interactive Headquarters

SWA collaborated with Morphosis Architects on a new ecological park and living laboratory for Giant Interactive Headquarters, a 45-acre corporate campus in Shanghai, China. The design concept blurs the distinction between the ground plane and the structure, weaving water and wetland habitats together with the folded green roof of the main building design. The ...

Lake Park Business Center

The site design is charged with a strong geometric pattern formed through large swaths of native planting, decking, and sunken courts. A rectangular grid is enhanced by intersecting materials, textures, light, and shade. Subtle grade changes create opportunities for seat walls and sunken gardens.  The intimate spaces that result provide for gathering, conversa...

100 Altair

As an office infill project in San Francisco’s South Bay region, 100 Altair reflects the shift in framing workplace landscapes. The roof deck functions primarily as outdoor workspaces, sized for large team meetings and private one-on-one conversations, amidst a modern, high-design aesthetic. The project design aims to reach out into its surrounding context, wh...

Xingfa Cement Plant Renovation

Located next to a public rural quarry park, Xingfa Cement Plant is set to be transformed into a national advance science research facility, contributing to the establishment of Huairou Science City. The team of landscape architects and architects worked in close collaboration to preserve valuable cement factory buildings, production structures, existing trees,...