Coursing streams and fluvial paths inform the design of a creative, three-tower complex.
{"autoplay":"true","autoplay_speed":"8000","speed":"1000","arrows":"true","dots":"false","loop":"true","nav_slide_column":5,"rtl":"false"}
{"autoplay":"true","autoplay_speed":"8000","speed":"1000","arrows":"true","dots":"false","loop":"true","nav_slide_column":5,"rtl":"false"}

DETAILS

LocationBeijing, China
ClientSkidmore Owings & Merrill
Size2.4 ha

SWA’s landscape design for the Poly Dawangjing Office Building Complex draws on fluidity, suggesting pebbles (the development’s three towers) set within the intersection of two waterway corridors. The landscape forms of the drop-off courts, central arrival plaza, and planting areas are also characteristic of this fluvial influence. Broad ribbons of riparian vegetation serve as onsite bio-filters, treating site runoff and integrating with the adjoining riparian eco-corridor. Stormwater and snowmelt run off through swales to clean and feed the waterways. Traditional and native northern Chinese plants are employed throughout the project, melding it seamlessly with the surrounding natural context.

Related Projects

DNP Office Towers

SWA provided landscape architectural services for a new office tower including the arrival plaza, west and north gardens and upper on-structure view terraces at the 8th and 9th floors. The goal of the design was to broaden and strengthen a designated green spine through an urban redevelopment zone and to create a landscape-dominated environment in a dense urba...

Symantec Chengdu

SWA provided landscape design for Symantec’s research and development complex. The site was previously inactive and banal until SWA’s design reinvigorated the area, linking the building program and connecting the site to the larger city. The landscape design produces a “brocade,” weaving together the building and site program, and offering an oasis amid the de...

Lake Park Business Center

The site design is charged with a strong geometric pattern formed through large swaths of native planting, decking, and sunken courts. A rectangular grid is enhanced by intersecting materials, textures, light, and shade. Subtle grade changes create opportunities for seat walls and sunken gardens.  The intimate spaces that result provide for gathering, conversa...

Giant Interactive Headquarters

SWA collaborated with Morphosis Architects on a new ecological park and living laboratory for Giant Interactive Headquarters, a 45-acre corporate campus in Shanghai, China. The design concept blurs the distinction between the ground plane and the structure, weaving water and wetland habitats together with the folded green roof of the main building design. The ...

Lite-On Headquarters

This major Taiwanese electronics company chose the “Electronics Center” of Taipei overlooking the Gee Long River for their new headquarters. The overall concept is of a 25-story slender tower rising above a sloped landscape podium that covers much of the site. Below-grade parking slopes toward the river on one side, with the urban center on the oth...

Exxon Corporate Headquarters

Exxon’s Corporate Headquarters is situated on 200 acres of rolling mesquite woodland in Texas’ Las Colinas Development. The design captures the essence of a subtle Texas landscape by careful selection of native plants and preservation of existing woodland and wetland areas. The building itself is surrounded by a more “domestic” landscape within a forest ...

Giant Interactive Headquarters

SWA collaborated with Morphosis Architects on a new ecological park and living laboratory for Giant Interactive Headquarters, a 45-acre corporate campus in Shanghai, China. The design concept blurs the distinction between the ground plane and the structure, weaving water and wetland habitats together with the folded green roof of the main building design. The ...

Poly Future City

As the first phase of a large development along a new subway line in Beijing, Poly Future City suggests what’s to come. A sleek sales center features an interactive landscape with water features punctuating its pavilions, which boast WiFi, heated seating, and power outlets, all solar-powered. For this temporary building and landscape, SWA took care to invest i...