Suburban campus becomes an urban neighborhood with landscape-centered approach.
{"autoplay":"true","autoplay_speed":"3000","speed":"300","arrows":"true","dots":"false","loop":"true","nav_slide_column":5,"rtl":"false"}

DETAILS

LocationMountain View, California, United States
ClientWRNS Studio
Size17 acres (site); 6 acres (landscape)

301-381 East Evelyn Avenue is home to a uniquely preserved architectural example of 1980s office park design. The aim of this project is to retrofit this suburban office campus into a diverse, connected, and urban environment. SWA/Balsley approached the site from the same perspective as that taken for successful urban neighborhoods. A hierarchy of outdoor realms organizes site elements and integrate the Avenue into its surrounding locale, whereas the office park had previously been isolated and distinct. A grand front plaza welcomes visitors and workers alike, while alleys encourage people to meander through the site. The central street creates a flexible linear space, and a central park serves as an everyday “commons” that office tenants’ breakout spaces embrace, establishing a more modern, indoor-outdoor working environment.

Related Projects

Westlake Corporate Campus

Westlake Corporate Campus is a new 107-acre corporate training facility and retreat center for Deloitte LLP. Formerly, Deloitte had conducted new employee training, team building and continuing education workshops at various hotel sites across the United States. The project encompasses indoor/outdoor classroom facilities, recreation and many other retreat type...

CSCEC Steel Headquarters Office and Museum

CSCEC Steel is a division of the world’s largest construction company, China State Construction Engineering Corporation Limited. CSCEC Steel is recognized as a leading global steel structure manufacturer; their projects include the CCTV Headquarters in Beijing, the Shanghai IFC, the new Abu Dhabi International Airport, and the 26th Universiade Main Stadium. To...

Exxon Corporate Headquarters

Exxon’s Corporate Headquarters is situated on 200 acres of rolling mesquite woodland in Texas’ Las Colinas Development. The design captures the essence of a subtle Texas landscape by careful selection of native plants and preservation of existing woodland and wetland areas. The building itself is surrounded by a more “domestic” landscape within a forest ...

San Antonio Station

San Antonio Station is a landscape and architectural retrofit project that transforms an introverted site into an open, connected, and flexible campus landscape. Originally Mayfield Mall, California’s first enclosed shopping mall, the reinvigorated site is named after its proximity to a Caltrain station. The property boasts 500,000 sf of ready-built offi...

Ichigaya Forest

“Ichigaya Forest” is the privately owned, publicly accessible, major open space on Dai Nippon Printing Company’s 5.4-hectare new world headquarters in the Shinjuku Ward. Vertical development and production modernization that extends underground was made possible the creation of this 3.2-hectare open space. Over half the site is now planted wi...

Symantec Chengdu

SWA provided landscape design for Symantec’s research and development complex. The site was previously inactive and banal until SWA’s design reinvigorated the area, linking the building program and connecting the site to the larger city. The landscape design produces a “brocade,” weaving together the building and site program, and offering an oasis amid the de...

Exxon Corporate Headquarters

Exxon’s Corporate Headquarters is situated on 200 acres of rolling mesquite woodland in Texas’ Las Colinas Development. The design captures the essence of a subtle Texas landscape by careful selection of native plants and preservation of existing woodland and wetland areas. The building itself is surrounded by a more “domestic” landscape within a forest ...

Alipay Headquarters

The new the Hangzhou Alipay Headquarters is located between the Xi Xi wetlands and downtown Hangzhou, a city renowned for its rich culture and beautiful landscapes. Hills and small mountains surround the headquarters building in three directions, and in the fourth lies downtown Hangzhou. Three landscape “movements” derived from openings in the building direct ...