Where Interaction and Tranquility Meet
{"autoplay":"true","autoplay_speed":"3000","speed":"300","arrows":"true","dots":"false","loop":"true","nav_slide_column":5,"rtl":"false"}

DETAILS

LocationHangzhou, China
ClientAlipay
Size36,700 m2

The new the Hangzhou Alipay Headquarters is located between the Xi Xi wetlands and downtown Hangzhou, a city renowned for its rich culture and beautiful landscapes. Hills and small mountains surround the headquarters building in three directions, and in the fourth lies downtown Hangzhou. Three landscape “movements” derived from openings in the building direct people to the central open space area, where they converge. Using traditional Chinese garden principles, plants on the site are arranged according to landforms, with locally sourced stone pavers giving way to soft planting areas with an emphasis on central gateways. Both active and passive water features enliven the site, creating opportunities for interaction or tranquil enjoyment of the mountain views. Whether viewed from outside the building or experienced within it, the landscape integrates the richness of its natural surroundings into its open spaces.

Related Projects

DNP Office Towers

SWA provided landscape architectural services for a new office tower including the arrival plaza, west and north gardens and upper on-structure view terraces at the 8th and 9th floors. The goal of the design was to broaden and strengthen a designated green spine through an urban redevelopment zone and to create a landscape-dominated environment in a dense urba...

CSCEC Steel Headquarters Office and Museum

CSCEC Steel is a division of the world’s largest construction company, China State Construction Engineering Corporation Limited. CSCEC Steel is recognized as a leading global steel structure manufacturer; their projects include the CCTV Headquarters in Beijing, the Shanghai IFC, the new Abu Dhabi International Airport, and the 26th Universiade Main Stadium. To...

Akasaka K Tower

This urban redevelopment project is on the site of the former headquarters of Kajima Construction Corporation. Mid-rise twin towers were replaced with 150-meter-tall high-rise with office space and high-end apartments on the upper floors. SWA designed an entry plaza for the building, while providing much-needed green space in this dense neighborhood in the mid...

Deloitte University

Deloitte University is a new 107-acre corporate training facility and retreat center for Deloitte LLP. Formerly, Deloitte had conducted new employee training, team building and continuing education workshops at various hotel sites across the United States. The project encompasses indoor/outdoor classroom facilities, recreation and many other retreat type ameni...

Exxon Corporate Headquarters

Exxon’s Corporate Headquarters is situated on 200 acres of rolling mesquite woodland in Texas’ Las Colinas Development. The design captures the essence of a subtle Texas landscape by careful selection of native plants and preservation of existing woodland and wetland areas. The building itself is surrounded by a more “domestic” landscape within a forest ...

Tian’An Cyber Park

Established in 1990, Tian’An Cyber Park is the biggest industrial real estate investment company in China, providing flexible and affordable office space that allows hundreds of entrepreneurs to grow and thrive. The strategically placed park in Longgang is a multi-functional development with retail and office space, an I-MAX cinema, and headquarters for multip...

Giant Interactive Headquarters

SWA collaborated with Morphosis Architects on a new ecological park and living laboratory for Giant Interactive Headquarters, a 45-acre corporate campus in Shanghai, China. The design concept blurs the distinction between the ground plane and the structure, weaving water and wetland habitats together with the folded green roof of the main building design. The ...

DNP Office Towers

SWA provided landscape architectural services for a new office tower including the arrival plaza, west and north gardens and upper on-structure view terraces at the 8th and 9th floors. The goal of the design was to broaden and strengthen a designated green spine through an urban redevelopment zone and to create a landscape-dominated environment in a dense urba...