Stanford Branner Hall

Stanford Branner Hall

Renovation of Historic Dormitory 
{"autoplay":"true","autoplay_speed":"3000","speed":"300","arrows":"true","dots":"false","loop":"true","nav_slide_column":5,"rtl":"false"}

DETAILS

LocationStanford, California, United States
ClientStanford University

Branner Hall is a three-story undergraduate dormitory built in 1924 by Bakewell and Brown, prominent architects of the time who were also responsible for San Francisco’s City Hall. The renovation design creates two significant courtyards: an entrance courtyard flanked with four-decades-old magnolia trees shading a seating area and an interior courtyard with a fountain, creating space for students to gather. In addition, a barbecue area was recreated in a space that once held a rose garden. The design addresses critical Stanford site issues such as providing bike parking facilities, reconfiguring existing vehicular parking, and renovating the courtyards and peripheral landscape spaces.

Related Projects

CREATE Campus, National University of Singapore

CREATE, the Campus for Research Excellence and Technological Enterprise, is an international research campus and innovation hub at the National University of Singapore. Home to a vibrant scientific community, CREATE hosts the National Research Foundation, interdisciplinary research centers from top universities, and corporate laboratories such as the Singapore...

Stanford University Campus Planning and Projects

Over the past 20 plus years SWA has been working with Stanford University to reclaim the 100 year old master plan vision of Leland Stanford and Frederick Law Olmsted for the campus. This series of campus improvement projects has restored the historic axis, open spaces and landscape patterns. With Stanford Management Company, SWA designed the Sand Hill corridor...

South Waterfront Greenway

A bold new plan for the area along the Willamette River includes a 1-1/2 mile extension of the City’s downtown’s parks and the reclamation of the river’s edge for public recreation. Working closely with the City of Portland, developers, and natural resource advocates, the design team devised a rational plan that places access and activity in targeted nodes wit...

Sun City Yokohama

Sun City Yokohama is a continuum of care retirement community operated by Health Care Japan Co., Ltd., a leader in Japan’s fast growing senior housing communities. With Perkins Eastman Architects PC, SWA completed the master planning phase of the project and is providing schematic design. The plan consists of two single building “villages” connecte...

La Plaza Cultura Village

Located within El Pueblo, the birthplace of Los Angeles, La Plaza Cultura Village is a mixed-use, transit-oriented development totaling 425,000 square feet of retail, apartments (20 percent of which are low income units), cultural facilities, and public open space. Two large, surface parking lots have been transformed into a vibrant community that builds upon ...

South Waterfront Greenway

A bold new plan for the area along the Willamette River includes a 1-1/2 mile extension of the City’s downtown’s parks and the reclamation of the river’s edge for public recreation. Working closely with the City of Portland, developers, and natural resource advocates, the design team devised a rational plan that places access and activity in targeted nodes wit...

Stanford University Campus Planning and Projects

Over the past 20 plus years SWA has been working with Stanford University to reclaim the 100 year old master plan vision of Leland Stanford and Frederick Law Olmsted for the campus. This series of campus improvement projects has restored the historic axis, open spaces and landscape patterns. With Stanford Management Company, SWA designed the Sand Hill corridor...

Foothill Community College

SWA’s design for Foothill College is an exemplary model of site, building, and landscape harmony. The 100-acre campus bridges two hilltops, with parking and roadways relegated to the surrounding valleys. Buildings and landscape together form a series of courts and terraces connected by a continuous campus greenway. Overhanging wood eaves of the low profile bui...

2019-09-05T23:54:06+00:00