A Vision for the Redevelopment of the Willowick Golf Course Site
{"autoplay":"true","autoplay_speed":"8000","speed":"1000","arrows":"true","dots":"false","loop":"true","nav_slide_column":5,"rtl":"false"}
{"autoplay":"true","autoplay_speed":"8000","speed":"1000","arrows":"true","dots":"false","loop":"true","nav_slide_column":5,"rtl":"false"}

DETAILS

LocationSanta Ana, California, USA
ClientCity of Garden Grove
Size106 acres

The Cities of Garden Grove and Santa Ana are developing a “vision” for redevelopment of the Willowick Golf Course site. This process explored conceptual land use options that are formed by community and stakeholder collaboration and input. The Visioning is intended to be used to guide the preparation of development plans for Willowick. The visioning process explored how Willowick can best serve and enrich the community, including the next generation, what activities and land uses are needed, and how it can keep pace with changing conditions and trends. The Visioning is a compilation of community-driven needs, goals, ideas, and feedback. The site is adjacent to the Santa Ana River on the east, and the Pacific Electric (PE) Right-of-Way on the north, and abuts Garden Grove’s Buena Clinton neighborhood and the Willowick Royal Mobile Home Park. To the east across the Santa Ana River, is Spurgeon Intermediate School and Spurgeon Park. Directly to the south, is Cesar Chavez Campesino Park.

Related Projects

NOAH Ethnographic Village

Armenia has set an initiative to increase global tourism and develop a site within its capital city with majestic views of Mount Ararat, where Noah’s Ark is purported to have landed. SWA developed a strategic plan based on several principles derived from the existing context of the site: first, to capitalize its proximity to important landmarks that allow for ...

Sonoma Residence

Creating a retreat for a family with small children, the project re-envisions a site with an existing home and barn and capitalizes on a view to a pond through mature oaks, with the challenge of transitioning from a central lawn into the surrounding natural landscape. Three new structures—a garage, a main house with two structures connected by an overhead roof...

Next C

Next C Water City is a new, fully self-contained sustainable city planned for 500,000 residents. Water was central to the Next C planning concept, supplied by two adjacent rivers and monsoon rains. The city is a system of wetlands, rivers, lakes, and canals, cleansing the water from up-river communities and managing floods during the monsoon season. Working wi...

Stanford Branner Hall

Branner Hall is a three-story undergraduate dormitory built in 1924 by Bakewell and Brown, prominent architects of the time who were also responsible for San Francisco’s City Hall. The renovation design creates two significant courtyards: an entrance courtyard flanked with four-decades-old magnolia trees shading a seating area and an interior courtyard with a ...