Nanhu New Country Village

Nanhu New Country Village

Rethinking the Agricultural Village 
{"autoplay":"true","autoplay_speed":"3000","speed":"300","arrows":"true","dots":"false","loop":"true","nav_slide_column":5,"rtl":"false"}

DETAILS

LocationJiaxing, China
ClientSkidmore Owings & Merrill
Size1,100 hectares / 2,718 acres

China’s rapid urbanization over the past several decades has radically diminished its agricultural landscapes and labor force, focusing instead on industrial and technological advancements. The Nanhu New Country Village brings a contemporary approach to integrating agriculture and residences in a village setting, enhancing existing rural character, and improving a regional canal network to create a new precedent of modern agricultural living. A project of this scale has never before been built in this region, and will serve as an example throughout China for future sustainable development within an agricultural landscape. The Nanhu site is currently a tapestry of small farms and canals on the edge of Jiaxing, a city of three million in the Yangtze Delta. Jiaxing is uniquely positioned between Shanghai, Hangzhou, and Suzhou, with a regional population near 80,000,000 and is connected to Shanghai and Hangzhou by a twenty-minute ride on a newly constructed high-speed rail. Jiaxing is now positioned to be both a bedroom community and destination for Shanghai and Hangzhou residents looking for a break from intense urbanity. With its extensive canal network, abundance of water, flat land and fertile soil, it is also positioned to be a model agricultural center of food production for the surrounding mega cities. The organic farm at Nanhu will be the new productive agricultural base and a source of healthy and sustainable foods, including new farming products with a higher return that will raise the economic profile of the modern farmer. For the project, SWA was asked to design a dense urban village while retaining and enhancing existing farmland, and challenged the notion of typical rural-to-urban land transformation creating a model for integrated new city development. The success of the design depends heavily on the environmental quality of the site. As it exists now, the on-site canal network includes many dead-end segments and disconnected waterways, causing water to stagnate and depreciate in quality. The constructed treatment wetlands will drastically improve water quality on site, and will allow residents and visitors to directly engage with the canal system. By cleaning the water, the site is poised to meet international organic certification standards and in turn increase the financial and ecological value of the land. As agricultural land is quickly eaten up for industrialization and urban growth, China needs a model to inform the process of land conversion with a sustainable and meaningful approach. Nanhu answers this pressing question by illustrating principles of how to integrate a productive and livable compact urban village with existing agricultural land while at the same time increasing the productivity of the land and improving environmental quality.

Related Projects

Gubei Gold Street

SWA was selected to conceptualize, design, and realize a rare find in bustling Shanghai—a pedestrian mall (Gold Street). The corridor occupies three city blocks, is flanked by 20-story high-rise residential towers with retail at street level and book-ended by SWA-designed parks. Creating an iconic presence and enlivening the area, the mall features plazas, fou...

Santana Row

SWA provided full landscape architectural services for the development of a neo-traditional town center near downtown San Jose. The client’s vision called for a variety of design styles to create a town center with an impression of growth over time. This theme is expressed in building elevations as well as landscape design. The restaurants and boutique r...

City Creek Center

In the heart of Salt Lake City, City Creek Center is the retail centerpiece of one of the nation’s largest mixed-use downtown redevelopment projects. This unique fashion and dining destination includes a new two-story retail center and over 500 residential rental units over four levels of underground parking, all within a downtown setting that features s...

Downtown Cairo Planning & Revitalization

The Khedive’s Cairo is often referred to as the heart of modern Cairo.  Laid out by Ismail Pacha in the late 19th century, the Khedive’s Cairo was a physical manifestation of the governmental and societal evolution that the Khedive envisioned for Egypt.  Like many American and European cities, time and intense pressures of popul...

Gubei Gold Street

SWA was selected to conceptualize, design, and realize a rare find in bustling Shanghai—a pedestrian mall (Gold Street). The corridor occupies three city blocks, is flanked by 20-story high-rise residential towers with retail at street level and book-ended by SWA-designed parks. Creating an iconic presence and enlivening the area, the mall features plazas, fou...

Shunde Guipan River Waterfront

SWA participated in a competition reimagining 19-kilometers of the Guipan River waterfront in Shunde, China. While the Pearl River Delta is one of the fastest growing regions of Southern China, one of the many casualties of this growth was the delta itself. Presently, Shunde has a growing flooding problem enhanced by channelizing, condensing, and containing th...

Shunde New City

The Pearl River Delta is the second largest bird migration delta and estuary in Southeast Asia. Preserving and restoring bird and wildlife corridors while also providing regional connectivity, transportation, and development options is at the pinnacle of today’s development challenges. In the Shunde New City Plan, urban development and nature are integra...

Burj Khalifa

Playing on the theme of “A Tower in a Park,” this shaded landscape creates a compelling oasis of green, with distinct areas to serve the tower’s hotel, residential, spa and corporate office areas. The visitor begins at the main arrival court at the base of the tower, where the “prow” of the building intersects a grand circular court—a “water room” defined by f...

2019-09-04T22:23:45+00:00