Poly Future City

Poly Future City

Beijing Looks Ahead 
{"autoplay":"true","autoplay_speed":"3000","speed":"300","arrows":"true","dots":"false","loop":"true","nav_slide_column":5,"rtl":"false"}

DETAILS

LocationBeijing, China
ClientPoly Real Estate Beijing
Size3 hectares

As the first phase of a large development along a new subway line in Beijing, Poly Future City suggests what’s to come. A sleek sales center features an interactive landscape with water features punctuating its pavilions, which boast WiFi, heated seating, and power outlets, all solar-powered. For this temporary building and landscape, SWA took care to invest in design elements that establish a sense of place, with lighting features, paving, and topography that reflects the site’s mountainous context. The front of the property is characterized by a tiered water garden that guests experience at different levels. Mirrored stainless steel finishes provide an infinity effect, highlighting the futuristic nature of the development. Firefly lights accompany wetland plantings integrated into the water features to provide a whimsical air for this very urban place.

Related Projects

Akasaka K Tower

This urban redevelopment project is on the site of the former headquarters of Kajima Construction Corporation. Mid-rise twin towers were replaced with 150-meter-tall high-rise with office space and high-end apartments on the upper floors. SWA designed an entry plaza for the building, while providing much-needed green space in this dense neighborhood in the mid...

Burj Khalifa

Playing on the theme of “A Tower in a Park,” this shaded landscape creates a compelling oasis of green, with distinct areas to serve the tower’s hotel, residential, spa and corporate office areas. The visitor begins at the main arrival court at the base of the tower, where the “prow” of the building intersects a grand circular court—a “water room” defined by f...

Avenida Houston

SWA and the architect’s narrative of nature and industry united underscores the design of the new 140,000-square-foot (3-1/2 acre) Avenida Houston plaza, adjacent to the freshly renovated George R. Brown Convention Center in downtown Houston. Key to the theme of nature as it plays out in this new events space is the famous central flyway that offers hundreds o...

Ichigaya Forest

“Ichigaya Forest” is the privately owned, publicly accessible, major open space on Dai Nippon Printing Company’s 5.4-hectare new world headquarters in the Shinjuku Ward. Vertical development and production modernization that extends underground was made possible the creation of this 3.2-hectare open space. Over half the site is now planted wi...

Giant Interactive Headquarters

SWA collaborated with Morphosis Architects on a new ecological park and living laboratory for Giant Interactive Headquarters, a 45-acre corporate campus in Shanghai, China. The design concept blurs the distinction between the ground plane and the structure, weaving water and wetland habitats together with the folded green roof of the main building design. The ...

Burj Khalifa

Playing on the theme of “A Tower in a Park,” this shaded landscape creates a compelling oasis of green, with distinct areas to serve the tower’s hotel, residential, spa and corporate office areas. The visitor begins at the main arrival court at the base of the tower, where the “prow” of the building intersects a grand circular court—a “water room” defined by f...

McCormick Place

The initial phase of this project included a master planning effort that established the locations for the convention center expansion, as well as the expansion of a 70,000-plus-seat domed NFL football stadium (Chicago Bears), and a 1200- room hotel. The expansion program called for the addition of over 900,000 square feet of exhibit space and 160,000 square f...

Ichigaya Forest

“Ichigaya Forest” is the privately owned, publicly accessible, major open space on Dai Nippon Printing Company’s 5.4-hectare new world headquarters in the Shinjuku Ward. Vertical development and production modernization that extends underground was made possible the creation of this 3.2-hectare open space. Over half the site is now planted wi...

2019-09-04T20:55:55+00:00