Nanjing International Youth Cultural Centre

Nanjing International Youth Cultural Centre

Artful grounds for an architectural masterpiece
{"autoplay":"true","autoplay_speed":"3000","speed":"300","arrows":"true","dots":"false","loop":"true","nav_slide_column":5,"rtl":"false"}

DETAILS

LocationNanjing, China
ClientNanjing Hexi New Town State-owned Assets Management Group Holdings Ltd.
Size13 acres/5.2 hectares

SWA was retained to design the landscape of this mixed-use development collaboratively with Zaha Hadid Architects. It contains performing arts, hotel, residential, office and retail functions. Located adjacent to SWA’s Nanjing Youth Olympic Park, the design strives to merge architecture, the park landscape, and people at this iconic focal point. Landforms and landscape act as extensions of the buildings into the park landscape while providing a simple canvas for the dramatic architecture. The performing arts function spills outdoors into a small amphitheater overlooking a sunken retail courtyard. Lighting creates vibrancy in order to reinforce the Youth Cultural Centre as a public destination at night. Sustainable efforts included material re-use, water harvesting, and water quality and stormwater management initiatives. The Council on Tall Buildings and Urban Habitat honored this complex with three design awards in 2018.

Related Projects

Sonoma State Weill Lawn & Commons

Weill Lawn and Commons provide outdoor performance venues at Green Music Center, a world-class performing arts complex. The landscape architects prepared overall master planning and landscape architectural design.  A simple, dramatic grading plan unifies project elements, directs circulation, and buffers concert venues from adjacent roadway traffic. Weill Lawn...

2018 Winter Olympics

SWA’s master plan for the three Nordic Events venues—the Ski Jumping, Cross Country Skiing, and Biathlon stadia and courses—honors the natural beauty of a spectacular Olympic Winter Games landscape as never before. The venues were originally slated to be located in separate valleys, requiring athletes and spectators to travel from site to site. But in PyeongCh...

Jeffrey Open Space Park

The Jeffrey Open Space Park represents approximately 96 acres of park and trails, with an average width of 265 ft. The three-mile long spine is designed for passive uses with a network of trails that connect to residential neighborhoods and active recreation parks.

The design process included a series of community workshops to solicit community’s commen...

Disney World Master Plan

Special issues in the computer-aided land analysis included depth to watertable, soils and organic mucks, and cypress groves. The analysis summary provided the basis for master planning a mixed-use community with extensive greenway conservation lands, resort development, entertainment facilities, a business park, and a residential community.

Chase Center Entertainment District

Chase Center, the new Golden State Warriors’ arena anchors San Francisco’s emerging Sports and Entertainment District. Designers at SWA sought to create an inviting destination by providing flexible plazas equivalent to a series of outdoor living rooms. Custom-designed planters/seating modules are deployed throughout to frame different events. The modules can ...

Sims Bayou

The story of Sims Bayou is based on a large vision. The project is the first step in implementing a long-range plan for watershed greenbelts in the Houston region, a comprehensive system which addresses the potential for parks, wildlife habitat, and economic real estate revitalization while also controlling flooding. The Sims Bayou project has profoundly chang...

Shenzhen Bay

Situated just across the bay from Hong Kong, the city of Shenzhen has transformed from a small fishing town of 30,000 to a booming city of over 10 million people in 40 years – and has grown over 200 times its original size since 1980. Along the way, the character of Shenzhen’s bayfront was radically altered. Over 65 km2 of marsh and shallow bay were filled to ...

Grand Candela Memorial

The “Grand Candela” commemorates the victims and survivors of the August 2019 mass shooting tragedy at Walmart’s Cielo Vista store. Inspired by the motif of an everlasting candle and set in a plaza within the store’s parking lot, the memorial offers a dedicated place of healing and remembrance. Twenty-two columns of perforated metal, one for each life lost, ar...

2019-08-31T05:20:14+00:00