Chase Center Entertainment District

Chase Center Entertainment District

Former industrial zone becomes publically accessible realm, embracing its host city
{"autoplay":"true","autoplay_speed":"3000","speed":"300","arrows":"true","dots":"false","loop":"true","nav_slide_column":5,"rtl":"false"}

DETAILS

LocationSan Francisco, California United States
ClientGolden State Warriors
Size40K sf

Chase Center, the new Golden State Warriors’ arena anchors San Francisco’s emerging Sports and Entertainment District. Designers at SWA sought to create an inviting destination by providing flexible plazas equivalent to a series of outdoor living rooms. Custom-designed planters/seating modules are deployed throughout to frame different events. The modules can be moved by forklift to create spaces for ice skating, farmers’ markets, an instant micro-garden, or a car show, and also aid in traffic flow. Whether they have game tickets or not, visitors are invited to stroll up a grand staircase to take in spectacular views of the Bay, enjoy a picnic lunch, visit the retail and dining outlets, or meet friends for an alfresco movie. Landscape design unifies and supports those activities through plazas connected by a spiraling path that echoes the arena’s built form. In fulfilling San Francisco’s strict codes for water runoff, designers created a special terraced garden along 3rd Street that reveals the bio-filtration process by which plants help to cleanse all water on site. Native California planting throughout the ten-acre parcel of land conserves water, provides a shade canopy, and unifies the area’s character.

2019-11-21T00:58:41+00:00