Heritage is Foregrounded in New Hong Kong Campus
{"autoplay":"true","autoplay_speed":"3000","speed":"300","arrows":"true","dots":"false","loop":"true","nav_slide_column":5,"rtl":"false"}

DETAILS

LocationHong Kong, China
ClientRevery Architecture, University of Chicago
Size69,212 sf

This project regenerates a spectacular, historic cliff-side waterfront site by activating it with new purpose. Working carefully to interweave layers of preservation and natural beauty, the building and landscape work together to leave a light footprint. Today, a distinctive global campus honors the history of its earlier occupation while providing inspiration for the future. Located at Hong Kong’s urban fringe, on a heavily wooded and rocky hillside overlooking the Lamma Channels, this challenging, unhospitable location was perfectly suited to its history as the site of a former military fortress and prison. Designed to recall a difficult past, but also to inspire with new purpose and order, the creation of the University of Chicago’s Booth School of Business Academic Complex at the Francis and Rose Yuen Campus has successfully transformed the landscape into a special environment that is open, safe, informative, and inspiring.

Related Projects

Scripps College Residence

The landscape design for the new residence hall builds on the Scripps College campus tradition of landscaped courtyards formed by buildings and circulation corridors. In doing so, the design helps to establish a new east-west axis connecting the main campus to future recreation facilities to the east. The project also improves interrelationships and connection...

Cañada College Kinesiology & Wellness

In collaboration with ELS, SWA designed a new landmark for Canada College, the Kinesiology & Wellness Center.  The project replaced a windowless 1960s-era gym building and outdoor asphalt yard with the glassy new  building and infinity pool deck on this hilltop campus with fantastic views.  The project also created a new campus arrival and ceremonial overl...

Stanford Toyon Hall

Toyon Hall, a significant historic building originally designed by Bakewell and Brown Architects in 1922, is a three-story structure centered around a magnificent formal courtyard with arcades and arches. The purpose of the project was to preserve, maintain and enhance the building and site. SWA scope of work included evaluation of existing site conditions and...

CSU Long Beach Peterson Hall

CSU Long Beach is in the process of a series of major renovations as its mid-century buildings fall short in terms of capacity and technology. The Peterson Hall project extends the classroom experience to the outdoors, while also adding much-needed sustainability updates to the landscape. Terraced seating of composite wood invites students to lounge while awai...

UC Davis West Village

UC Davis West Village is a new 225-acre development in Davis, California, that responds to a substantial growth in the number of students, faculty and staff living on the University’s campus. The city of Davis is a unique and cherished community, and great care was taken throughout the design and planning process to pay homage to its history and culture. The n...

Stanford Branner Hall

Branner Hall is a three-story undergraduate dormitory built in 1924 by Bakewell and Brown, prominent architects of the time who were also responsible for San Francisco’s City Hall. The renovation design creates two significant courtyards: an entrance courtyard flanked with four-decades-old magnolia trees shading a seating area and an interior courtyard with a ...

Stanford University Campus Planning and Projects

Over the past 20 plus years SWA has been working with Stanford University to reclaim the 100 year old master plan vision of Leland Stanford and Frederick Law Olmsted for the campus. This series of campus improvement projects has restored the historic axis, open spaces and landscape patterns. With Stanford Management Company, SWA designed the Sand Hill corridor...

Stanford Toyon Hall

Toyon Hall, a significant historic building originally designed by Bakewell and Brown Architects in 1922, is a three-story structure centered around a magnificent formal courtyard with arcades and arches. The purpose of the project was to preserve, maintain and enhance the building and site. SWA scope of work included evaluation of existing site conditions and...