{"autoplay":"true","autoplay_speed":"8000","speed":"1000","arrows":"true","dots":"false","loop":"true","nav_slide_column":5,"rtl":"false"}
{"autoplay":"true","autoplay_speed":"8000","speed":"1000","arrows":"true","dots":"false","loop":"true","nav_slide_column":5,"rtl":"false"}

DETAILS

LocationStanford, California United States
ClientThe Board of Trustees of the Leland Stanford Jr University
Size5 acres

Stanford University Facilities Project Management. Cody Anderson Wasney Architects. The addition of the Campus Center required historic renovation, seismic retrofit and a new addition to mark this important intersection of the campus. Specimen elm, cedar, cypress and Japanese black pine provided the overall setting and the design worked to preserve these important trees, to mark the new entries to the Union and Old Bookstore complex, to relate to the surrounding buildings and the clock tower, to facilitate pedestrian and bicycle flow and to re-engage the complex to the historic axis of the immediate surroundings. In addition, new courtyard areas were added to the northwest and southeast sides.

Related Projects

Stanford Branner Hall

Branner Hall is a three-story undergraduate dormitory built in 1924 by Bakewell and Brown, prominent architects of the time who were also responsible for San Francisco’s City Hall. The renovation design creates two significant courtyards: an entrance courtyard flanked with four-decades-old magnolia trees shading a seating area and an interior courtyard with a ...

Stanford Hoover Institution Traitel Building

The Hoover Institution at Stanford University is a public policy research organization promoting the principals of individual, economic, and political freedom. CAW and SWA collaborated as a design team to create a building and site that helped promote research collaboration through open site connections and workspace.

SWA focused on a site design that s...

Stanford West Apartments

SWA has placed a special emphasis on maintaining the riparian corridor with native planting, using consideration when dealing with the archaeologically sensitive areas of the site, as well as existing recreation trails and landscape amenities such as parks and play areas. The internal street grid, architectural and landscape elements are designed to recall the...

Scripps College Residence

The landscape design for the new residence hall builds on the Scripps College campus tradition of landscaped courtyards formed by buildings and circulation corridors. In doing so, the design helps to establish a new east-west axis connecting the main campus to future recreation facilities to the east. The project also improves interrelationships and connection...

CyFair College

The CyFair College Campus is a model for environmentally responsible development and restoration of a sensitive ecosystem. Located on the suburban fringe of northwest Houston, it is surrounded by the Katy Prairie, an endangered ecosystem of coastal prairie grass meadows marked by groves of trees and connected to a system of wetlands, bayous and ponds. SWA, in ...

The Iris and B. Gerald Cantor Center for the Visual Arts

The original Stanford campus museum was damaged in an earthquake in 1989. With help from major namesake donors to the museum, significant site improvements, expansion and seismic renovation improvements were accomplished. SWA provided master plan updates and full landscape architectural services including pedestrian pathways; two major terraces for displaying ...

Shanghai International Dance Center

Inspired by the idea of movement, this collaboration with Studios Architecture achieves an artful harmony of building with landscape, program with site. The image of a dancer in grand jete kindled the designers’ imaginations and served as the project’s organizing idea. Asia’s first professional dance complex is tucked between a freeway, a subway station...

Stanford Branner Hall

Branner Hall is a three-story undergraduate dormitory built in 1924 by Bakewell and Brown, prominent architects of the time who were also responsible for San Francisco’s City Hall. The renovation design creates two significant courtyards: an entrance courtyard flanked with four-decades-old magnolia trees shading a seating area and an interior courtyard with a ...