Suzhou Center
Show Project Info Back

Responsible Urban Development Encompassing the Spirit of the City

Location Suzhou,, Jiangsu, China

Scope Planning, Landscape Architecture

Size 265,000 m2

VITALS

Seamlessly connects Central Business District with waterfront open spaces

Sustainable development measures exemplify responsible urban growth

Encourages interaction between urban dwellers and their natural environment

The Suzhou Center is a landmark urban space within the Suzhou Central Business District that embodies the spirit of the city of Suzhou as a gateway for intersecting old and new cultural and historic heritage. The successful combination of high density development and ecological conservation will allow for Suzhou to transition to a garden city where the state-of-the-art sustainable development measures will become a paragon for responsible urban development. Through consistent planning of public open spaces and the high-quality landscape around the Jinji Lake, the urban landscape of the Central Business District will be seamlessly linked to the waterfront open spaces in order to create a unique environment in which natural greenery is in harmony with the urban setting. The design provides outdoor recreational spaces to facilitate the interaction and communication among between people and their environment, and to create an urban center that serves residents and visitors alike.

More +