United Daily News Plaza

United Daily News Plaza

Urban Forest with Details Inspired by Traditional Printing Press
{"autoplay":"true","autoplay_speed":"3000","speed":"300","arrows":"true","dots":"false","loop":"true","nav_slide_column":5,"rtl":"false"}

DETAILS

LocationTaipei, Taiwan
ClientArtech Architects
Size1.48 acres

United Daily News Plaza is located on one of the busiest streets of Taipei – Chong Shao East Road. It is a 6,000-square-meter mixed-use project with two building sites. Site A consists of a mixed-use building with a bank and cafe on the first floor, and service apartments on all the floors above. Site B is a residential building. The main design concept creates an urban forest, unifying the two sites to give a distinctive image within an extremely busy urban context. The “forest” is created with newly planted street trees at the perimeter of the site, especially as an allee along Chong Shao East Road. To ensure the trees grow to a sufficient size, SWA worked with the architect to reserve 1.5 meter soil depth on top of the parking structure. Permeable paving, a subsurface drainage system were are also introduced to optimize growth. Densely planted cherry trees in the reading garden further impart the feeling of being surrounded by forest; chinaberry trees interspersed in the main plaza provide shade in the summer and a change of character throughout the seasons.

 

Since the owner is one of the earliest newspaper groups in Taiwan, the landscape design is also inspired by the traditional printing press system. The traditional Chinese printing press consist of square blocks, this inspiration has been transformed into a modular layout of the site, and also carried through in the understory planting palette, mist fountain, and bench design.

Related Projects

325 5th Avenue Plaza

A new residential tower has risen across the street from the Empire State Building. As a zoning incentive, a new public plaza was included to attract and accommodate the area’s tourists as well as its diverse office and residential neighborhood. The space is defined by a clean, contemporary design composition of spaces, elements and custom furniture meant to f...

Gubei Gold Street

SWA was selected to conceptualize, design, and realize a rare find in bustling Shanghai—a pedestrian mall (Gold Street). The corridor occupies three city blocks, is flanked by 20-story high-rise residential towers with retail at street level and book-ended by SWA-designed parks. Creating an iconic presence and enlivening the area, the mall features plazas, fou...

Rosewood Sand Hill Hotel

SWA provided full landscape architectural services for this mixed-use development, which includes a 120-room luxury hotel, five villa residences, a supporting office complex, fitness center, spa and multi-use space. The Sand Hill Hotel and associated offices are nestled onto a dramatic hillside that slopes toward the Santa Cruz Mountains immediately beyond I-2...

Almaza Bay Beach Town

Located on the tranquil and pristine Mediterranean coastline in northwest Egypt, Almaza Bay Beach Town redefines the concept of a resort town. Seamlessly integrating the intimate and relaxed feel of a beach community with the entertainment and excitement of a walkable retail district, this mixed-use development offers an exceptional lifestyle that enriches the...

Kingold Century Centre

This new mixed-use development features a complex program that includes a hotel, rental space for other companies, eateries, service apartments, and retail facilities. SWA’s design challenge was to create a common space that can be enjoyed by the disparate users on-site at any given time. A common plaza includes multiple restaurants on a terraced platform that...

La Plaza Cultura Village

Located within El Pueblo, the birthplace of Los Angeles, La Plaza Cultura Village is a mixed-use, transit-oriented development totaling 425,000 square feet of retail, apartments (20 percent of which are low income units), cultural facilities, and public open space. Two large, surface parking lots have been transformed into a vibrant community that builds upon ...

Williams Square

People love Williams Square. For years, the wild mustangs have galloped across the covers of phone books, Hertz rental car schedules and tourist brochures. Families make holiday pilgrimages to see and touch the world’s largest equestrian statues in a granite plaza framed by the cold, clean lines of modern office buildings. There is nothing else there – no farm...

Poly Pazhou Mixed-Use

The iconic architecture and riverside context that characterize Poly Pazhou were inspirations in this SWA/SOM collaboration, which also took adjoining development in the burgeoning region into account. Broad, sweeping landscape, featuring diverse local plant species, embraces both the soaring buildings and the Pearl River corridor, extending its spatial charac...

2020-04-24T23:58:48+00:00