The Iris and B. Gerald Cantor Center for the Visual Arts

The Iris and B. Gerald Cantor Center for the Visual Arts

A beloved museum’s university setting, reclaimed
{"autoplay":"true","autoplay_speed":"3000","speed":"300","arrows":"true","dots":"false","loop":"true","nav_slide_column":5,"rtl":"false"}

DETAILS

LocationStanford, California United States
ClientStanford University
Size2.5 acres

The original Stanford campus museum was damaged in an earthquake in 1989. With help from major namesake donors to the museum, significant site improvements, expansion and seismic renovation improvements were accomplished. SWA provided master plan updates and full landscape architectural services including pedestrian pathways; two major terraces for displaying sculpture; a landscaped courtyard; and the renovation and integration of the existing Rodin Sculpture Garden, complete with new center gardens. This reinvestment in a unique university attribute integrates the existing sculpture garden with new building and outdoor elements and connects the Cantor Center with the larger Stanford campus. SWA’s partners on this project were Polshek and Partners Architects, with historic preservation consultation by the Architectural Resources Group; seismic engineering was performed by H.J. Degenkolb Associates.

2019-08-31T05:20:51+00:00