{"autoplay":"true","autoplay_speed":"8000","speed":"1000","arrows":"true","dots":"false","loop":"true","nav_slide_column":5,"rtl":"false"}
{"autoplay":"true","autoplay_speed":"8000","speed":"1000","arrows":"true","dots":"false","loop":"true","nav_slide_column":5,"rtl":"false"}

DETAILS

LocationWoodside, California, United States
ClientELS Architecture and Urban Design
Size5 Acre

In collaboration with ELS, SWA designed a new landmark for Canada College, the Kinesiology & Wellness Center.  The project replaced a windowless 1960s-era gym building and outdoor asphalt yard with the glassy new building and infinity pool deck on this hilltop campus with fantastic views.  The project also created a new campus arrival and ceremonial overlook.  To provide accessibility and convenient walking and drop-off access to the Center’s lobby, the lobby was extended a half-level down to the new entrance plaza, and the adjacent campus street intersection was narrowed and flattened.

To better connect the Center with the rest of campus, the design team also designed a pedestrian quad to replace an existing small parking area. The quad, which will be implemented in a later phase, includes shade trees, communal tables and convenience power and will serve as the campus’ outdoor living room.

Related Projects

UC Davis West Village

UC Davis West Village is a new 225-acre development in Davis, California, that responds to a substantial growth in the number of students, faculty and staff living on the University’s campus. The city of Davis is a unique and cherished community, and great care was taken throughout the design and planning process to pay homage to its history and culture. The n...

Universidad de Monterrey Campus Master Plan

The project focuses on improving the sustainability of the 247-acre campus, designing a shift from a vehicular orientation to one that encourages pedestrian, bicycle, and transit use. Site design strategies employ indigenous plant materials and natural water retention and filtration for low-maintenance landscaping. Phase 1 includes site design for one of Latin...

Northwest Vista College

Northwest Vista College is situated in the oak covered hills west of San Antonio, with beautiful views toward the city and surrounding valley. Previously the design team completed an extensive master plan that accommodated for the expansion of the college facilities to three times its current size. The design seeks to sensitively integrate the nearly 400,000 s...

The Iris and B. Gerald Cantor Center for the Visual Arts

The original Stanford campus museum was damaged in an earthquake in 1989. With help from major namesake donors to the museum, significant site improvements, expansion and seismic renovation improvements were accomplished. SWA provided master plan updates and full landscape architectural services including pedestrian pathways; two major terraces for displaying ...

CSU Long Beach Peterson Hall

CSU Long Beach is in the process of a series of major renovations as its mid-century buildings fall short in terms of capacity and technology. The Peterson Hall project extends the classroom experience to the outdoors, while also adding much-needed sustainability updates to the landscape. Terraced seating of composite wood invites students to lounge while awai...

Stanford Campus Center

Stanford University Facilities Project Management. Cody Anderson Wasney Architects. The addition of the Campus Center required historic renovation, seismic retrofit and a new addition to mark this important intersection of the campus. Specimen elm, cedar, cypress and Japanese black pine provided the overall setting and the design worked to preserve these impor...

Scripps College Residence

The landscape design for the new residence hall builds on the Scripps College campus tradition of landscaped courtyards formed by buildings and circulation corridors. In doing so, the design helps to establish a new east-west axis connecting the main campus to future recreation facilities to the east. The project also improves interrelationships and connection...

Stanford Hoover Institution Traitel Building

The Hoover Institution at Stanford University is a public policy research organization promoting the principals of individual, economic, and political freedom. CAW and SWA collaborated as a design team to create a building and site that helped promote research collaboration through open site connections and workspace.

SWA focused on a site design that s...