Sun City Yokohama

Sun City Yokohama

Continuum of Care Community 
{"autoplay":"true","autoplay_speed":"3000","speed":"300","arrows":"true","dots":"false","loop":"true","nav_slide_column":5,"rtl":"false"}

DETAILS

LocationYokohama, Kanagawa Prefecture, Japan
ClientPerkins Eastman
Size18.53 acres

Sun City Yokohama is a continuum of care retirement community operated by Health Care Japan Co., Ltd., a leader in Japan’s fast growing senior housing communities. With Perkins Eastman Architects PC, SWA completed the master planning phase of the project and is providing schematic design. The plan consists of two single building “villages” connected by a pavilion-like community building. Each village has 240 independent living units, each with its own community living and dining programs. The west village also contains the 120-bed skilled nursing facility with its own arrival court on the north side of the building. The community building spans a natural draw in the landform that with the east village frames a large meadow that rolls toward a created stream that runs along the top of a steep tree-covered slope that forms the western edge of the space.

Related Projects

Palo Alto Medical Center

The Palo Alto Medical Center is an expansion of an active medical building on a site surrounded by office uses. SWA’s goal was to compose new pockets of open space between buildings and provide a contiguous landscape for patients, visitors and physicians. The landscape layout includes a plaza, healing garden and a corridor garden. A new central walkway provide...

Sun City Takarazuka

Twenty percent of Japan’s population is 65 years or older and the demands for high quality residential communities for seniors is growing. Helping to meet that demand, SunCity Takarazuka is a new continuum of care retirement community in Takarazuka, a suburb of Osaka, Japan. The project, owned and operated by Half Century More Co., Ltd., a leader in Japan’s fa...

Vineyard Estate

Nestled against a natural rock outcropping, the estate and vineyard commands a panoramic view over the town of Sonoma with extended views to San Francisco. SWA developed a master plan that recommended relocating the house before its construction. This wine country residence features dominant roof forms and the tight integration of interior and exterior spaces ...

Quail Hill

This mixed-use planned community of over 6,000 people features over 2,000 dwellings in a broad mix of single family detached dwellings, and over 500 multifamily dwellings, complemented by a retail center and 800,000 square feet of flexible development. . Prominent natural landforms such as the Southern Ridge and the three knolls have been preserved and incorpo...

Quail Hill

This mixed-use planned community of over 6,000 people features over 2,000 dwellings in a broad mix of single family detached dwellings, and over 500 multifamily dwellings, complemented by a retail center and 800,000 square feet of flexible development. . Prominent natural landforms such as the Southern Ridge and the three knolls have been preserved and incorpo...

Stanford Toyon Hall

Toyon Hall, a significant historic building originally designed by Bakewell and Brown Architects in 1922, is a three-story structure centered around a magnificent formal courtyard with arcades and arches. The purpose of the project was to preserve, maintain and enhance the building and site. SWA scope of work included evaluation of existing site conditions and...

Sonoma Residence

Creating a retreat for a family with small children, the project re-envisions a site with an existing home and barn and capitalizes on a view to a pond through mature oaks, with the challenge of transitioning from a central lawn into the surrounding natural landscape. Three new structures—a garage, a main house with two structures connected by an overhead roof...

South Waterfront Greenway

A bold new plan for the area along the Willamette River includes a 1-1/2 mile extension of the City’s downtown’s parks and the reclamation of the river’s edge for public recreation. Working closely with the City of Portland, developers, and natural resource advocates, the design team devised a rational plan that places access and activity in targeted nodes wit...

2019-09-04T17:47:42+00:00