Central Lake Forms Spine for Recreational Living 
{"autoplay":"true","autoplay_speed":"3000","speed":"300","arrows":"true","dots":"false","loop":"true","nav_slide_column":5,"rtl":"false"}

DETAILS

LocationFuzhou, China
ClientFuzhou Yongtai Youxin Real Estate Co., Ltd.
Size45 hectares

The Yongtai project, located inside the Red Cliff Scenic Area, borders the Dazhang River and consists of a 45-hectare watershed area surrounded by 12 small hills. It features a boutique hotel, a shopping street, clubhouses, residential high-rises, townhouses, and detached homes. The overall project plan calls for housing clusters that follow the natural site topography. The central lake is preserved and leveraged as a public open space that unifies the entire site. Sub-watersheds are designed as neighborhood parks with connections to the central lake area. Hilltops and ridges are incorporated into the neighborhood parks via an extensive trail network to form a larger recreational system.

Related Projects

Revisiting SunCity Kashiwa

Elderly residents at SunCity Kashiwa are no longer at a loss for dinner conversation: an underutilized terrace outside their extensive ground-level common spaces now features a dramatic pond and mountain-inspired rock formation with multiple cascading waterfalls. Everyone wants a window seat. The striking water feature crowns a new four-season view garden desi...

South Waterfront Greenway

A bold new plan for the area along the Willamette River includes a 1-1/2 mile extension of the City’s downtown’s parks and the reclamation of the river’s edge for public recreation. Working closely with the City of Portland, developers, and natural resource advocates, the design team devised a rational plan that places access and activity in targeted nodes wit...

Senayan Square Apartment Towers

An upscale complex of four apartment buildings in downtown Jakarta catering to visiting executives and their families required landscape design services to ground two recently constructed towers. Providing inspiration for enriching this flat, undifferentiated site were the country’s ubiquitous, terraced rice paddies, located just beyond the city’s border. The ...

SunCity Tachikawa Showa Kinen Koen

SunCity Showa Kinen Koen takes its name from the beloved Koen National Park that borders the development to the east and south. Built to commemorate the 50th anniversary of Emperor Showa’s reign, the park offers an ideal setting for Half Century More’s flagship continuum-of-care retirement community, with 518 independent living units and 82 nursing...

Zakin Residence

SWA worked closely with the client and architect in siting the house to maximize views and preserve opportunities in which to develop the landscape. The varied program for the landscape included a small family vineyard, a multi-use field, flower gardens, fountains, terraces, a koi pond, swimming pool and spa, tennis courts, courtyards, a heli-pad and guest par...

Senayan Square Apartment Towers

An upscale complex of four apartment buildings in downtown Jakarta catering to visiting executives and their families required landscape design services to ground two recently constructed towers. Providing inspiration for enriching this flat, undifferentiated site were the country’s ubiquitous, terraced rice paddies, located just beyond the city’s border. The ...

South Waterfront Greenway

A bold new plan for the area along the Willamette River includes a 1-1/2 mile extension of the City’s downtown’s parks and the reclamation of the river’s edge for public recreation. Working closely with the City of Portland, developers, and natural resource advocates, the design team devised a rational plan that places access and activity in targeted nodes wit...

Wuhan Liantou Center

Wuhan Liantou Center is a high-end residential development along the edge of the Yangtze River. Phase One of the project focuses on the display area, which houses the sales office and introduces potential residents to a sequenced, experiential tour of this forthcoming residential retreat.

The landscape design harmoniously integrates with the building’s ...