LEED Silver for Mixed-Use Development 
{"autoplay":"true","autoplay_speed":"8000","speed":"1000","arrows":"true","dots":"false","loop":"true","nav_slide_column":5,"rtl":"false"}
{"autoplay":"true","autoplay_speed":"8000","speed":"1000","arrows":"true","dots":"false","loop":"true","nav_slide_column":5,"rtl":"false"}

DETAILS

LocationGuangzhou, China, China
ClientSkidmore, Owings & Merrill LLP
Size3.6 ha

This new mixed-use development features a complex program that includes a hotel, rental space for other companies, eateries, service apartments, and retail facilities. SWA’s design challenge was to create a common space that can be enjoyed by the disparate users on-site at any given time. A common plaza includes multiple restaurants on a terraced platform that attract a lively lunch and after-hours crowd. Palm bosques offer shade and buffer the hotel’s entry area from the busy street beyond. The plaza also boasts several sculptures, as well as water features that reflect the site’s building geometry.

Related Projects

Santana Row

SWA provided full landscape architectural services for the development of a neo-traditional town center near downtown San Jose. The client’s vision called for a variety of design styles to create a town center with an impression of growth over time. This theme is expressed in building elevations as well as landscape design. The restaurants and boutique r...

Federal Reserve Bank of Dallas

This office building’s roof garden celebrates a potent image of the native Texas landscape: the level, grass-covered plains emerging from a wooded riparian area. A design vocabulary of native, drought-tolerant plant materials, especially selected to react to light and air movement, reinforces this design approach. The project serves as a two-acre rooftop garde...

325 5th Avenue Plaza

A new residential tower has risen across the street from the Empire State Building. As a zoning incentive, a new public plaza was included to attract and accommodate the area’s tourists as well as its diverse office and residential neighborhood. The space is defined by a clean, contemporary design composition of spaces, elements and custom furniture meant to f...

SunCity Tower Kobe

Kobe has a unique geographical context in Japan, with breathtaking views both inland to Mt. Rokko and to the broad expanse of Osaka Bay to the south. The landscape design of SunCity Tower Kobe, a landmark senior community in this newly developed city district, celebrates this environment. The tower is tucked into the northwest corner of the site, setting it aw...

Ping Yuen Public Housing Renovation

The San Francisco public housing projects known as “pings” are widely viewed as successful. Part of this success is a direct result of their ties with the wider Chinatown community: they are comparatively low-crime, and their tenants are well-organized. Composed of four buildings with 434 units, 2,000+ residents, and five acres of landscape, the Pings are a pa...

SunCity Yokohama

SunCity Yokohama is a continuum of care retirement community operated by Health Care Japan Co., Ltd., a leader in Japan’s fast growing senior housing communities. With Perkins Eastman Architects PC, SWA completed the master planning phase of the project and is providing schematic design. The plan consists of two single building “villages” connected...

Tian’An Cyber Park

Established in 1990, Tian’An Cyber Park is the biggest industrial real estate investment company in China, providing flexible and affordable office space that allows hundreds of entrepreneurs to grow and thrive. The strategically placed park in Longgang is a multi-functional development with retail and office space, an I-MAX cinema, and headquarters for multip...

Ambleside Mixed-Use Development

Landscape improvements for this new mixed-use development integrate and enhance the streetscape improvement measures the city of West Vancouver is currently implementing, providing a vibrant and pedestrian friendly landscape along the entire perimeter of the site. The landscape design for the 1300 Block, Marine Drive South at Ambleside Village Centre contribut...