Original Hokkaido landscape features welcome fans and locals through all seasons.
{"autoplay":"true","autoplay_speed":"3000","speed":"300","arrows":"true","dots":"false","loop":"true","nav_slide_column":5,"rtl":"false"}

DETAILS

LocationHokkaido, Japan
ClientHKS
Size3,567,246 sf

This project includes a new ballpark for Hokkaido Nippon-Ham Fighters, the surrounding landscape, and surrounding future development parcels, in Hokkaido, Japan. Inspired by the stadium’s architecture, which responded to a building type original to Hokkaido, the design incorporates indigenous landscape features, including a 100-year forest and a ravine, while accommodating programs and developments that contribute to the local economy. SWA also provided site design of key landscapes, such as a ravine forest park where fans and locals can enjoy “glamping,” ice skating, kayaking, and restaurants on the water. The two main plazas address the Fighters’ character and celebrate original landscapes with signature paving reminiscent of historic farm fields, and soaring, sensitively grouped trees.

Related Projects

Walmart Home Office Landscape Master Plan

What if the vast and varied landscapes of Northwest Arkansas surrounded and thrived all around the future Walmart Home Office Campus, reversing the typical expectations of a corporate headquarters campus? Walmart as a corporation has always celebrated its hometown heritage, and so their mandate for the 350-acre campus follows that same instinct: to preserve na...

Regus Crest Grand

The Regus Crest Grand course is a private membership course designed for tournament play with a single story clubhouse. The clubhouse is sited to maximize views of the course and its surrounding hills. The heavily forested site is preserved and is enhanced and supplemented with new landscape. Water features are used to accentuate the hills beyond the course wh...

Chase Center Entertainment District

Chase Center, the new Golden State Warriors’ arena anchors San Francisco’s emerging Sports and Entertainment District. Designers at SWA sought to create an inviting destination by providing flexible plazas equivalent to a series of outdoor living rooms. Custom-designed planters/seating modules are deployed throughout to frame different events. The modules can ...

Rio 2016 Olympic Park Competition

SWA was awarded 2nd place in the 2016 Olympic Park Competition in Rio de Janeiro for their master plan and landscape architecture proposal. The Olympics will be located on a 118-hectare site in the neighborhood of Barra da Tijuca. The underlying concept of ‘Embrace’ weaves through the design in a grand planning gesture, which both defines the Olympic Games and...

Portsmouth Square

Portsmouth Square is the heart of San Francisco’s Chinatown: the main civic park for all community festivals and events as well as an important day-to-day outdoor living room for the community. Centered in the densest community in the United States west of the Hudson River, the park plays a critical role in the health and well-being of the local residents, ove...

Fort Wayne Riverfront

As a city that was built and thrived because of its location as a crossroads between wilderness and city, farm and market, the realities of infrastructure both natural and man-made are at the heart of Fort Wayne’s history. We consider waterways as an integral part of open spaces of the City, forming a series of infrastructural systems that affect the dynamics ...

Texas Rangers Ballpark

The landscape experience around this stadium features detailed plazas at all main entry points that celebrate the rich history of the Texas Rangers. Rangers Plaza is the main attraction, especially on game days, hosting a multitude of different programmatic functions that are associated with both the Texas Rangers and the surrounding Arlington community. The s...

2018 Winter Olympics

SWA’s master plan for the three Nordic Events venues—the Ski Jumping, Cross Country Skiing, and Biathlon stadia and courses—honors the natural beauty of a spectacular Olympic Winter Games landscape as never before. The venues were originally slated to be located in separate valleys, requiring athletes and spectators to travel from site to site. But in PyeongCh...