Modern office space connects people to local cultural heritage.
{"autoplay":"true","autoplay_speed":"8000","speed":"1000","arrows":"true","dots":"false","loop":"true","nav_slide_column":5,"rtl":"false"}
{"autoplay":"true","autoplay_speed":"8000","speed":"1000","arrows":"true","dots":"false","loop":"true","nav_slide_column":5,"rtl":"false"}

DETAILS

LocationGuangzhou, Guangdong, China
ClientVanke Guangzhou
Size156,070 sf

Guangzhou Vanke Center incorporates commercial, and office uses in an urban setting. To echo the “cascading” concept of the architectural design, the landscape architecture was inspired by the fluidity of water, as well as the unique local cultural heritage of dragon boats. The design provides for different types of social activity with variously scaled spaces, which enable the site to support a variety of group sizes. Materials were selected with feng shui principles in mind; the vertical design leverages limited space and accommodates an on-site circulation route. In addition, the Center’s main water feature was designed to complement fire lane regulations.

Related Projects

325 5th Avenue Plaza

A new residential tower has risen across the street from the Empire State Building. As a zoning incentive, a new public plaza was included to attract and accommodate the area’s tourists as well as its diverse office and residential neighborhood. The space is defined by a clean, contemporary design composition of spaces, elements and custom furniture meant to f...

MKT Mixed-Use Development

The MKT mixed-use development is a truly Houstonian take on adaptive reuse, with a tilt wall industrial office park. Located in the chic and rapidly upscaling neighborhood of Houston  Heights, this industrial, 1970s-era industrial remnant is being transformed: the buildings’ concrete shells remain, but are bisected by pathways that seem to surgically remove th...

Federal Reserve Bank of Dallas

This office building’s roof garden celebrates a potent image of the native Texas landscape: the level, grass-covered plains emerging from a wooded riparian area. A design vocabulary of native, drought-tolerant plant materials, especially selected to react to light and air movement, reinforces this design approach. The project serves as a two-acre rooftop garde...

Santana Row

SWA provided full landscape architectural services for the development of a neo-traditional town center near downtown San Jose. The client’s vision called for a variety of design styles to create a town center with an impression of growth over time. This theme is expressed in building elevations as well as landscape design. The restaurants and boutique r...

City Creek Center

In the heart of Salt Lake City, City Creek Center is the retail centerpiece of one of the nation’s largest mixed-use downtown redevelopment projects. This unique fashion and dining destination includes a new two-story retail center and over 500 residential rental units over four levels of underground parking, all within a downtown setting that features s...

Burj Khalifa

Playing on the theme of “A Tower in a Park,” this shaded landscape creates a compelling oasis of green, with distinct areas to serve the tower’s hotel, residential, spa and corporate office areas. The visitor begins at the main arrival court at the base of the tower, where the “prow” of the building intersects a grand circular court—a “water room” defined by f...

OCT Bay

Located in Shenzhen, OCT Bay has a combined site area of approximately 1.25 square kilometers including equal parts new urban center and nature preserve. SWA provided both master planning and landscape architectural services for the entire site. As a new urban cultural and entertainment destination, OCT Bay provides urban amenities, entertainment components, p...

United Daily News Plaza

United Daily News Plaza is located on one of the busiest streets of Taipei – Chong Shao East Road. It is a 6,000-square-meter mixed-use project with two building sites. Site A consists of a mixed-use building with a bank and cafe on the first floor, and service apartments on all the floors above. Site B is a residential building. The main design concept ...