2010 Asian Games Village

2010 Asian Games Village

Urban Connections through Natural Systems 
{"autoplay":"true","autoplay_speed":"3000","speed":"300","arrows":"true","dots":"false","loop":"true","nav_slide_column":5,"rtl":"false"}

DETAILS

LocationGuangzhou,, Guangdong China
SERVICE:

SWA collaborated with the Guangzhou Urban Planning Design & Survey Institute on a new urban design concept for the 2010 Guangzhou Asian Games. Situated between mountains to the North and the Pearl River to the South, Guangzhou has a unique condition, which allows for the use of existing water channels for the framework of a new open space network. By abstracting the current channel system, a new connective artery links the mountains and the river through a series of multiple village centers. The separation provides a place to celebrate local village traditions, while the water connections create links to the larger city, allowing for functional and secure spaces for the Asian Games.

2019-09-05T22:34:59+00:00