Most Compact Design in Winter Games History 
{"autoplay":"true","autoplay_speed":"3000","speed":"300","arrows":"true","dots":"false","loop":"true","nav_slide_column":5,"rtl":"false"}

DETAILS

LocationPyeongChang, South Korea
ClientSpace Group Architects; Taeyoung Corporation
Size2.5 km2 / 620 acres

SWA’s master plan for the three Nordic Events venues—the Ski Jumping, Cross Country Skiing, and Biathlon stadia and courses—honors the natural beauty of a spectacular Olympic Winter Games landscape as never before. The venues were originally slated to be located in separate valleys, requiring athletes and spectators to travel from site to site. But in PyeongChang, SWA departed from that logic and instead took their cues from the landscape itself, resulting in the most compact design in Olympic Winter Games history. Locating all events in one valley achieved two goals: creating the most efficient, exciting experience for both athletes and visitors to the Games, and disturbing the region’s steep terrain and pristine pine forests as little as possible. In PyeongChang, pedestrians flowed along a continuous promenade between these venues, saving hours of shuttle bus time while also being immersed in a high-octane sports experience. The arrival sequence to the Ski Jumping Stadium is choreographed to build viewer excitement, where a plaza is flanked by three practice jumps, the monorail that transports athletes, coaches and officials to the tower and Large Hill and Normal Hill in-runs, and the Ski Jumping Stadium itself. Created for Korea’s 2014 Olympic Winter Games bid, summers also bring an active site, with an 18-hole golf course, roller-blade training, and soccer pitch replacing the snow sports.

Related Projects

Sonoma State Weill Lawn & Commons

Weill Lawn and Commons provide outdoor performance venues at Green Music Center, a world-class performing arts complex. The landscape architects prepared overall master planning and landscape architectural design.  A simple, dramatic grading plan unifies project elements, directs circulation, and buffers concert venues from adjacent roadway traffic. Weill Lawn...

Library of Congress Packard Campus

A 45-acre site 70 miles southwest of Washington, D.C. serves as the home for the Library of Congress’s Motion Picture, Broadcasting, and Recorded Sound Collections. The 400,000-square-foot complex consolidates the world’s largest audio-visual collection and provides improved facilities for research, digital conversion, long-term conservation, and public apprec...

Minute Maid Park

The much-anticipated ballpark for the Houston Astros, which opened in 2000, includes approximately 42,000 seats, a retractable roof, an attached micro-brewery, and tour bus drop off. SWA, along with Rey de la Reza Architects, designed the entire ballpark site from the building to the curb, including the remodeling of historic Union Station, now part of the sta...

The Landscapes of Wuhai

The Inner Mongolian city of Wuhai is transforming from focusing on coal mining as its main industry to tourism. This very special place has many different, striking landscape types located within just 1666 sq. kilometers: sand dunes, mountains, and wetlands, plus adjacency to the Yellow River. Consequently, the city has decided to boost its tourism. Already pl...

Sonoma State Weill Lawn & Commons

Weill Lawn and Commons provide outdoor performance venues at Green Music Center, a world-class performing arts complex. The landscape architects prepared overall master planning and landscape architectural design.  A simple, dramatic grading plan unifies project elements, directs circulation, and buffers concert venues from adjacent roadway traffic. Weill Lawn...

Shanghai International Dance Center

Inspired by the idea of movement, this collaboration with Studios Architecture achieves an artful harmony of building with landscape, program with site. The image of a dancer in grand jete kindled the designers’ imaginations and served as the project’s organizing idea. Asia’s first professional dance complex is tucked between a freeway, a subway station...

Bunker Hill Steps

Originally designed by landscape architect Lawrence Halprin, downtown Los Angeles’ iconic Bunker Hill Steps connect neighborhoods over a series of grade changes. Under new ownership and with increased traffic from residents and office workers, the space was in need of new life – and more shade from the Southern California sun. SWA updated the planting palette ...

Federal Reserve Bank of Dallas

This office building’s roof garden celebrates a potent image of the native Texas landscape: the level, grass-covered plains emerging from a wooded riparian area. A design vocabulary of native, drought-tolerant plant materials, especially selected to react to light and air movement, reinforces this design approach. The project serves as a two-acre rooftop garde...