Kenzo Winery

Kenzo Winery

Integrating Infrastructure with Preservation
{"autoplay":"true","autoplay_speed":"3000","speed":"300","arrows":"true","dots":"false","loop":"true","nav_slide_column":5,"rtl":"false"}

DETAILS

LocationNapa, California, United States
Size20 acres / 8 hectares

Kenzo Winery, located in the hilltops of southern Napa Valley in California, is a high end private winery nestled within a larger, 4,000 acre estate. The ecological framework of Napa Valley focuses on maintaining and enhancing the natural beauty of the landscape, while allowing local residents and visitors the ability to enjoy the area and experience the culture of wine-making. Designed by SWA, the winery site, as well as a new entry and entry road, will be used during further expansion of the estate. Based on the ecological and infrastructural needs of the site, the sequence of the visitor experience to the winery and tasting room is central to SWA’s design efforts. The aesthetic of the winery draws from the minimalist inclinations of the Japanese client, while respecting the character of the native environment. SWA’s design transitions seamlessly between road networks, rows of vines clustered throughout the site, and the manicured (gardens) of the main winery building, which ultimately allows for the expansion and preservation of the estate well into the future.

Related Projects

Nasu Highland

SWA collaborated with the architect to provide site planning, schematic landscape design and design development for this brand new membership clubhouse facility with an 18-hole golf course designed by Robert Trent Jones, Jr., International. The development includes a major arrival entry with a stone podium surrounded by a fountain pool. The clubhouse is surrou...

Monet Avenue 2.0 at Victoria Gardens

A decade after completing Victoria Gardens, the owner was looking to refresh the project to keep it relevant for years to come. SWA redesigned a three-block streetscape and plaza along Monet Avenue, a main retail street there. The focus is on the next generation of users, with a shopping environment that highlights the social landscape and blurs the lines betw...

Suzhou Center

The Suzhou Center is a landmark urban space within the Suzhou Central Business District that embodies the spirit of the city of Suzhou as a gateway for intersecting old and new cultural and historic heritage. The successful combination of high-density development and ecological conservation will allow for Suzhou to transition to a garden city where state-of-th...

Woodbine Master Plan

The project transforms the largest undeveloped tract within Toronto into an iconic and dynamic, fully integrated, transit-oriented mixed-use district. Capitalizing on the racetrack’s legacy and the site’s natural, cultural, and locational assets, the project is designed to become a new heart in Toronto.

The master plan includes a d...

2010 Asian Games Village

SWA collaborated with the Guangzhou Urban Planning Design & Survey Institute on a new urban design concept for the 2010 Guangzhou Asian Games. Situated between mountains to the North and the Pearl River to the South, Guangzhou has a unique condition, which allows for the use of existing water channels for the framework of a new open space network. By abstr...

Nasu Highland

SWA collaborated with the architect to provide site planning, schematic landscape design and design development for this brand new membership clubhouse facility with an 18-hole golf course designed by Robert Trent Jones, Jr., International. The development includes a major arrival entry with a stone podium surrounded by a fountain pool. The clubhouse is surrou...

Shekou Promenade

After China reached out to the rest of the world through its open-door policy, Shekou (part of the Shenzhen Special Economic Zone) became an important gateway for foreigners to discover the mainland. Its urban public realm, however, suffered from rapid urbanization and lacked attractive parks and facilities for the burgeoning population. With an increased awar...

Xiqu Opera Centre

After it was decided to locate the main concert venue on the building’s top floor to create a covered indoor/outdoor public realm, SWA designed the entire ground level of this venue for traditional Cantonese opera, including a dramatic, covered open-air landscape space. There, an urban stage facilitates movement, provides a gathering space, and enhances ...

2019-09-05T23:57:24+00:00