New Model for Public Space in One of the World's Densest Cities
{"autoplay":"true","autoplay_speed":"8000","speed":"1000","arrows":"true","dots":"false","loop":"true","nav_slide_column":5,"rtl":"false"}
{"autoplay":"true","autoplay_speed":"8000","speed":"1000","arrows":"true","dots":"false","loop":"true","nav_slide_column":5,"rtl":"false"}

DETAILS

Location, Hong Kong, China
ClientRevery Architecture
Size14,500 sm

After it was decided to locate the main concert venue on the building’s top floor to create a covered indoor/outdoor public realm, SWA designed the entire ground level of this venue for traditional Cantonese opera, including a dramatic, covered open-air landscape space. There, an urban stage facilitates movement, provides a gathering space, and enhances the visitor experience, while harmonizing with the architecture. The concept of “Qi” (flow) is expressed in materials, colors, forms, and textures united throughout. At three main entry areas on the ground floor, the façade was lifted to allow access. SWA worked on the grading and employed sloping planes with a grand curving stairway/ramp/amphitheater to connect them, also determining the levels for architectural space at the sides. The box office exists in the space below the landscape amphitheater seating. Groups of trees at each entry and in the central space bring the outdoors in. Outside, SWA designed paving for the first and second floors of the building as well as two outdoor gardens flanking the main performance hall on the 4th (top) floor. The bold upward move allowed space for a new entrance to the subway and the creation of an outdoor urban living room/garden stepped back from the heavily trafficked street. A parterre of planting and seating there provide separation as well as a dedicated entryway setting. An amphitheater with an outdoor performance area caps off this unique urban destination for the West Kowloon Cultural District.

Related Projects

Williams Square

For decades, Williams Square has been the walkable “living room” for Irving, Texas’s Las Colinas community. The plaza’s iconic bronze mustang sculptures, designed by artist Robert Glen, are among the state’s most iconic landscape features, speaking to the state’s identity and history.

SWA’s engagement with the plaza is longstanding, dating back to the 1...

Suzhou Center

The Suzhou Center is a landmark urban space within the Suzhou Central Business District that embodies the spirit of the city of Suzhou as a gateway for intersecting old and new cultural and historic heritage. The successful combination of high-density development and ecological conservation will allow for Suzhou to transition to a garden city where state-of-th...

Paveletskaya Plaza

Situated along Moscow’s Ring Road and adjacent to the legendary Paveletsky Station transportation hub, the park at Paveletskaya Plaza will both cover and reveal the new bustling underground retail facility below while also serving as a landmark destination for residents and visitors alike.

The extraordinary retail and architectural vision for Paveletska...

Culver Steps and Main Plaza

As cities consider the future of their streets in light of pandemic-inspired innovations and federal infrastructure investment, placemaking solutions can help communities achieve more value from public rights-of-way.

In Culver City, California, landscape design born of public and private sector collaboration has resulted in a lively and accessible outd...

Nanchang Greenland Jiangxi Gaoxin

This urban open space within Nanchang’s new city center provides clear definition of building entries and functions while supporting outdoor gathering areas and circulation routes to enhance visibility, access, and full use of the project’s mixed-use program elements. The design of outdoor spaces and rooftops reflects the strong geometry of the signature tower...

Monet Avenue 2.0 at Victoria Gardens

A decade after completing Victoria Gardens, the owner was looking to refresh the project to keep it relevant for years to come. SWA redesigned a three-block streetscape and plaza along Monet Avenue, a main retail street there. The focus is on the next generation of users, with a shopping environment that highlights the social landscape and blurs the lines betw...

Avenida Houston

SWA and the architect’s narrative of nature and industry united underscores the design of the new 140,000-square-foot (3-1/2 acre) Avenida Houston plaza, adjacent to the freshly renovated George R. Brown Convention Center in downtown Houston. Key to the theme of nature as it plays out in this new events space is the famous central flyway that offers hundreds o...

Woodbine Master Plan

The project transforms the largest undeveloped tract within Toronto into an iconic and dynamic, fully integrated, transit-oriented mixed-use district. Capitalizing on the racetrack’s legacy and the site’s natural, cultural, and locational assets, the project is designed to become a new heart in Toronto.

The master plan includes a d...