Sun City Tower Kobe

Sun City Tower Kobe

Elder Care Facility Comes of Age 
{"autoplay":"true","autoplay_speed":"3000","speed":"300","arrows":"true","dots":"false","loop":"true","nav_slide_column":5,"rtl":"false"}

DETAILS

LocationKobe, Japan
ClientHalf Century More Co., Ltd.
Size12,431 m2

Kobe has a unique geographical context in Japan, with breathtaking views both inland to Mt. Rokko and to the broad expanse of Osaka Bay to the south. The landscape design of Sun City Tower Kobe, a landmark senior community in this newly developed city district, celebrates this environment. The tower is tucked into the northwest corner of the site, setting it away from a major public boulevard. This allows the low-rise nursing wing on the east perimeter and the single-story public program to frame a tranquil, on-grade stroll garden court that features a waterscape inspired by regional hydrology patterns. The development’s formal arrival court at the site’s southwest corner is set apart from adjacent “big box” retail by a generous landscape setback, providing a park-like backdrop for Sun City Hall and the Tea Lounge, two important public spaces. The property as a whole draws on Kobe’s striking mountain, city, and sea features while establishing a new standard of design, service, and care for seniors in the Kansai region.

Related Projects

Stanford West Apartments

SWA has placed a special emphasis on maintaining the riparian corridor with native planting, using consideration when dealing with the archaeologically sensitive areas of the site, as well as existing recreation trails and landscape amenities such as parks and play areas. The internal street grid, architectural and landscape elements are designed to recall the...

Sonoma Residence

Creating a retreat for a family with small children, the project re-envisions a site with an existing home and barn and capitalizes on a view to a pond through mature oaks, with the challenge of transitioning from a central lawn into the surrounding natural landscape. Three new structures—a garage, a main house with two structures connected by an overhead roof...

Pine Lake Residence

This site is a 1300-acre ranch situated in East Texas, approximately 100 miles from Dallas. The site consists of pine and hardwood forests with an occasional hay field and two lakes. The project completely renovated an existing ranch house and cottage situated on one of the lakes, added a two-story guest house, two-story boat house, a large pool and gardens. T...

Vi Living (Formerly Classic Residence By Hyatt)

The Classic Residence by Hyatt in Palo Alto provides seniors with independent and assisted living facilities. The roughly 19-acre site is adjacent to the San Francisquito Creek, a shopping mall, and two in-progress SWA projects- Ronald McDonald House and Stanford West Apartments. Hyatt has been working closely with SWA as well as the City of Palo Alto and Stan...

Raycom City

The planned district’s one-kilometer-long public park and retail promenade draws inspiration from Hefei’s ancient river city identity and waterside parks, and includes a string of five special places–the Triangle Park, the Ribbon Park, the Crescent Park, the Source Fountain Plaza, and the Children’s Playground. All of these are connected by rain gardens, grove...

Stanford Branner Hall

Branner Hall is a three-story undergraduate dormitory built in 1924 by Bakewell and Brown, prominent architects of the time who were also responsible for San Francisco’s City Hall. The renovation design creates two significant courtyards: an entrance courtyard flanked with four-decades-old magnolia trees shading a seating area and an interior courtyard with a ...

Sun City Takarazuka

Twenty percent of Japan’s population is 65 years or older and the demands for high quality residential communities for seniors is growing. Helping to meet that demand, SunCity Takarazuka is a new continuum of care retirement community in Takarazuka, a suburb of Osaka, Japan. The project, owned and operated by Half Century More Co., Ltd., a leader in Japan’s fa...

Sonoma Residence

Creating a retreat for a family with small children, the project re-envisions a site with an existing home and barn and capitalizes on a view to a pond through mature oaks, with the challenge of transitioning from a central lawn into the surrounding natural landscape. Three new structures—a garage, a main house with two structures connected by an overhead roof...

2019-09-04T20:56:10+00:00