San Antonio Station
Show Project Info Back

Corporate Campus Retrofit Welcomes High-tech Tenants

Location Mountain View, CA, United States

Client Korth Sunseri Hagey Architects

Scope Planning, Landscape Architecture

Size 27 acres

VITALS

Seamless transformation of '60s shopping mall to high-tech office campus

Thoughtful circulation encourages chance encounters between employees for creative ideas generation

Transit-oriented development offers sustainable transportation options

San Antonio Station is a landscape/architecture retrofit project that transforms an introverted site into an open, connected, and flexible campus landscape. Originally Mayfield Mall, California’s first enclosed shopping mall, the reinvigorated site is named after its proximity to a Caltrain station. The property boasts 500,000 sf of ready-built office space in the heart of Silicon Valley, and is just 45 minutes from San Francisco by train but lacked the improvements needed for the tech office space environment. The master plan for the project emphasizes landscape amenities and thoughtful circulation, and melds an efficient plan with the site’s existing character. The landscape design takes inspiration from the 1960s graphics and geometries popularized during its earlier iteration as well as from existing structures and materials.
The final design is an eclectic campus landscape that borrows from the character of the old to create a great new place to work.

San Antonio Station won the 2015 Structures Award for Best Reuse/Rehab, from the Silicon Valley Business Journal.

More +