Samsung Headquarters
Show Project Info Back

Weaving Together a Space for Growth

Location San Jose, California, United States

Client NBBJ

Scope Landscape Architecture

Size 9.44 acres

VITALS

Winner AIA/LA Award 2016

A landscape band layered across the site gathers hardscape, softscape, and water features

Four areas feature distinct landscapes: Plaza, Courtyard, Quad, and Gardens

The new headquarters for Samsung SSI, in San Jose, is a bold vision for a campus and a workplace that highlights interaction. The buildings encourage communication and interaction, leading to a synergistic working environment designed to further transform Samsung into a regional leader in Silicon Valley. To harmonize with the architectural expression, SWA created a band of landscape throughout the site. Inspired by the city’s symbolic Guadalupe River, the designers produced fields of hardscape, softscape, and water features which flow along the band, causing the character of outdoor space to morph from urban to naturalistic. Four main areas feature four distinct identities: Gateway Plaza, Courtyard, Campus Quad, and Samsung Gardens.

More +