Las Vegas City Hall
Show Project Info Back

A Photovoltaic Forest for a Sundrenched Site

Location Las Vegas, Nevada, United States

Scope Landscape Architecture

Size 2.8 acres

VITALS

Embraces local solar availability with photovoltaic-dominated landscape

Drought-tolerant plant choices

Storm water captured and infiltrated onsite

Second-floor garden deck offers semi-private retreat

The Las Vegas City Hall project is a new environmentally conscious design featuring a perimeter streetscape, entrance plazas, landscaped infiltration and leach fields occupying a full city block in emerging downtown Las Vegas. Additionally, SWA designed a key garden space located on the second-floor terrace of the building, allowing employees an opportunity to take advantage of a private open area throughout the day, and for the public to enjoy in the evening. A variety of climate sensitive plantings flank each side of the main entry plaza, while a grove of architect-inspired photovoltaic “trees” takes advantage of south facing sun and links together the gardens. The photovoltaic trees and environmentally sensitive vegetation combine to serve as a public demonstration of a green sustainable energy source in a severe desert climate.

More +